Lübnan Başbakanı konuştu; 'ABD'den güvence aldık'

Mikati, ABD'nin Beyrut'ta gerilimi azaltmak için İsrail'e baskı yapma konusunda ciddi olduğunu, ancak Lübnan'daki kritik noktalara saldırmama garantisi olmadığını belirtti. Öte yandan, Beyrut'a yönelik saldırıların durdurulduğu iddiası üst düzey bir İsrailli yetkili tarafından yalanlandı.

Katar merkezli Al Jazeera'ya konuşan Mikati, geçen hafta ABD'li yetkililerle yapılan temaslar sonucunda Beyrut ve güneyindeki gerilimi azaltmaya yönelik bir tür garanti aldıklarını belirtti. Mikati, ABD'nin ateşkese varılması için İsrail'e baskı yapma konusunda ciddi olduğunu vurguladı. Ancak, İsrail'in Lübnan'daki kritik altyapı, havaalanı veya limanlara saldırmayacağına dair bir garanti olmadığını ifade etti.

BİDEN'IN 'DUR' EMRİ İDDİASI YALANLANDI


İsrail'in Hayfa'nın güneyindeki Golani askeri üssüne Hizbullah'ın saldırısının ardından, ABD Başkanı Joe Biden'ın isteğiyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Beyrut'a yönelik saldırıları durdurma talimatı verdiği öne sürülmüştü. Ancak, adı açıklanmayan üst düzey bir İsrailli yetkili bu iddiayı yalanladı ve Beyrut'a yönelik hava saldırılarının devam edeceğini belirtti.

BEYRUT'TA SON 5 GÜNÜN SESSİZLİĞİ


Netanyahu ve Biden'ın 9 Ekim'deki telefon görüşmesinin ardından İsrail ordusu, 10 Ekim'e kadar Beyrut'u sık sık hedef almıştı. 10 Ekim'de gerçekleşen iki saldırının ardından ise Dahiye bölgesinde herhangi bir yeni saldırı rapor edilmedi. Öte yandan, uzun süredir sessiz olan İsrail'e ait insansız hava araçları, Hayfa saldırısının ardından yeniden Beyrut semalarında duyulmaya başlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.