Lübnan Hizbullahı, İsrail topraklarına roket saldırısında bulundu

Gece yarısı Lübnan'ın güneyinden İsrail topraklarına onlarca roket fırlatıldı. Bu roketlerin çoğu, İsrail'in hava savunma sistemleri tarafından imha edildi. İsrail'in önleyici roketleri, havada parlak ışık izleri bırakırken, patlamalar etrafa kıvılcımlar saçtı.

Gece yarısı Lübnan'ın güneyinden İsrail topraklarına onlarca roket fırlatıldı. Bu roketlerin çoğu, İsrail'in hava savunma sistemleri tarafından imha edildi. İsrail'in önleyici roketleri, havada parlak ışık izleri bırakırken, patlamalar etrafa kıvılcımlar saçtı. İsrail ordusu sınır bölgesine en az iki kez aydınlatma fişeği fırlatarak durumu aydınlattı. Yapılan yazılı açıklamaya göre, Lübnan'ın güneyinden atılan çok sayıda roketten büyük bir kısmı önlendi.

Son dönemde yaşanan bu gelişmeler, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırılar ve Lübnan Hizbullah'ı ile yaşadığı çatışmalardan sonra geldi. İsrail ile Lübnan arasındaki "Mavi Hat" olarak bilinen sınır hattında askeri gerilim rekor seviyeye ulaştı. Tel Aviv yönetimi, Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah'ın üst düzey komutanı Fuad Şükür'ü öldürdü. Ayrıca, Tahran'da Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye yönelik suikast gerçekleştirilmişti. Bu gelişmelerin ardından Lübnan Hizbullah'ı ve İran, İsrail'den güçlü bir karşılık beklediklerini belirtmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.