Lübnan ve BM'nin 140 üyesi Filistin Devletini ve Doğu Kudüs'ü başkenti olarak tanıdı

Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan Uluslararası Adalet Divanı'nda devam eden "İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında uygulamalarının hukuki sonuçlarına ilişkin danışma görüşü" duruşmaları, dördüncü gününde Lübnan'ın konuşmasıyla devam etti.

Lübnan'ın Hollanda Büyükelçisi Abdel Sattar Issa, Uluslararası Adalet Divanı'nda verdiği bir konuşmada, "Lübnan ve BM'nin 140'tan fazla üyesi Filistin devletini ve Doğu Kudüs'ü başkenti olarak tanıdı," dedi.

Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan Uluslararası Adalet Divanı'nda devam eden "İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında uygulamalarının hukuki sonuçlarına ilişkin danışma görüşü" duruşmaları, dördüncü gününde Lübnan'ın sunumuyla devam etti. Lübnan'ın Hollanda Büyükelçisi Abdel Sattar Issa, yaptığı konuşmada UAD'ye Orta Doğu'da barış ve Filistin halkına adalet sağlanması için yardımcı olma çağrısında bulunarak, "Bazı ülkelerin İsrailliler ve Filistinliler arasındaki ikili müzakerelerin önüne geçeceği gibi "sapkın bir argümanla" UAD'den BM Genel Kurulu'na tavsiye kararı vermemesini istemesi yanlıştı. Hukuk, ister kamusal ister özel düzeyde olsun, siyasi kaymayı önleyen bir çerçevedir," dedi.

Issa, İsrail'in Doğu Kudüs de dahil olmak üzere Filistin topraklarındaki işgalini sona erdirmesi ve Filistin halkının kendi geleceğini tayin hakkını kabul etmesi durumunda diğer tüm ihlallerin sona ereceğine işaret etti: "1967'den bu yana İsrail, toprakları ilhak etmeden önce yasadışı bir şekilde işgal ederek saldırganlık suçu işlemektedir," dedi.

Issa, Lübnan ve BM'nin 140'tan fazla üyesinin Filistin devletini ve Doğu Kudüs'ü başkenti olarak tanıdığını vurgulayarak, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarındaki yerleşimlerini kaldırması ve bu bölgelerden çekilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Filistin'e tazminat ödemesi gerektiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel'den Çerkes Soykırımı mesajı
Aynı felaketin Türkiye'de de yaşanabileceğini düşünmek bir vehim değil
Parti kapatılmadı binayı taşıdık
Milli yas ilan edildi, bayraklar yarıya indi
Erdoğan seçimden ders almamış, yargıya müdahalede ısrarcı