Lübnan’a yapılan siber saldırı ardından İsrail'den eleştiri açıklama: "Savaşın seyri değişiyor"

Lübnan'da Hizbullah'a ait telsiz ve çağrı cihazlarında meydana gelen patlamalar sonrası İsrail, askeri stratejisini değiştirdi. Savunma Bakanı Yoav Gallant, "odaklarının Lübnan cephesine kaydığını" belirtirken, Başbakan Netanyahu Kuzey’deki sivil halka güvenli dönüş sözü verdi.

Lübnan'da Hizbullah'a ait telsiz ve çağrı cihazlarında meydana gelen patlamalar sonrası İsrail, askeri stratejisini değiştirdi. Savunma Bakanı Yoav Gallant, "odaklarının Lübnan cephesine kaydığını" belirtirken, Başbakan Netanyahu Kuzey’deki sivil halka güvenli dönüş sözü verdi. Gallant, 24 saat içinde elektronik cihazlarda yaşanan ikinci patlamanın ardından, "Savaşta yeni bir aşamaya geçtik, ağırlık merkezi kuzeye kayıyor. Güçlerimizi ve kaynaklarımızı kuzeye yönlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

"SAVAŞTA YENİ AŞAMA BAŞLADI"

Gallant, "Savaşta yeni bir aşamaya girdiğimizi düşünüyorum. Uyum sağlamalı ve tutarlılık göstermeliyiz. Bu savaş, büyük cesaret, azim ve kararlılık gerektiriyor." dedi. İsrail'in kuzeydeki saldırısının, tahliye edilen vatandaşların güven içinde evlerine dönmesini amaçladığını belirten Gallant, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirleri de unutmadıklarını vurguladı.

"HENÜZ DEVREYE ALMADIĞIMIZ BİRÇOK KAPASİTEMİZ VAR"

İsrail Ordu Komutanı ise konuyla ilgili "Henüz devreye almadığımız birçok kapasitemiz var. Aşamalı olarak önceden planlıyoruz, her aşamada Hizbullah'ın ödeyeceğı bedel yüksek olacaktır" dedi.

NETANYAHU'DAN 10 SANİYELİK VİDEO

İsrail'in güçlerini Lübnan sınırına kaydırdığını açıklamasının ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Netanyahu, X sosyal medya platformunda 10 saniyelik bir video paylaştı ve İsrail'in Hizbullah ile çatışmalar sırasında tahliye edilen on binlerce kişinin kuzeydeki evlerine geri dönmesini sağlayacaklarını ifade etti.

Netanyahu, "Daha önce de söyledim: Kuzeyde yaşayan sakinleri, güvenli bir şekilde evlerine geri döndüreceğiz ve tam olarak yapacağımız şey bu" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.