Lübnan'da beş, Gazze'de ise üç İsrail askeri yaşamını yitirdi

Gazze'deki çatışmalarda üç askerini yitiren İsrail ordusu, Lübnan'da da beş askerinin hayatını kaybettiğini ve ikisinin ağır yaralandığını duyurdu. 30 Eylül'de kara harekatının başlamasından bu yana, Lübnan'da ölen İsrail askeri sayısının 32'ye ulaştığı belirtildi.

İsrail ordusu, Gazze ve Lübnan'daki bombardımanlarına devam ederken kayıplar yaşamaya devam ediyor. Ordu, bugün yaptığı açıklamada, Gazze'deki çatışmalarda üç askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Lübnan'da Hizbullah ile yaşanan çatışmalarda ise beş İsrail askerinin öldüğü, iki askerin de ağır yaralandığı bildirildi. Açıklamada, bu askerlerin, önceki gün Lübnan'ın güneyindeki çatışmalar sırasında öldüğü ve 30 Eylül'den bu yana Lübnan'da ölen toplam İsrail askeri sayısının 32'ye ulaştığı belirtilmiş oldu.

İsrail ordusu, 30 Eylül'de Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın altyapısına yönelik "sınırlı ve yoğun" kara saldırılarına başladığını duyurmuştu. Lübnanlı yetkililerin verdiği bilgilere göre, İsrail'in saldırılarında en az 2.593 kişi hayatını kaybetti ve 55 hastane de saldırıların hedefi oldu. Lübnan Sağlık Bakanı Firas Abyad, sağlık ve hastane sektörlerinde toplam 163 şehit ve 272 yaralı olduğunu açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.