Lübnan'da çağrı cihazlarının patlatılmasının ardından İsrail'de panik: Binlerce asker gönderdiler

İsrail, Lübnan'da çağrı cihazlarının patlatılmasının ardından Hizbullah'tan gelebilecek olası saldırılara karşı askeri hazırlık yapıyor. Kuzey sınırına özel bir tümen konuşlandırılırken, İsrail ordusu Hizbullah hedeflerine hava saldırısı düzenledi.

İsrail, Lübnan'da çağrı cihazlarının patlatılması sonrasında Hizbullah'tan gelebilecek olası bir saldırıya karşı askeri hazırlık yapıyor. Yediot Ahronot gazetesine göre, İsrail ordusu Hizbullah'ın vereceği muhtemel karşılığa karşı tedbirler alıyor. İsrail savunma ve güvenlik birimlerinin ülkenin kuzey sınırındaki durumu değerlendirdiği belirtiliyor. Haberde, İsrail'in saldırının sorumluluğunu üstlenmediği, ancak yetkililerin Hizbullah'ın muhtemelen karşılık vereceğini düşündüğü ifade ediliyor. İsrailli yetkililer de olası bir saldırıya güçlü bir karşılık vereceklerini belirtti.

İsrail ordusu, Lübnan'da çağrı cihazlarının patlatılmasının ardından Hizbullah ile gerilimin tırmanması nedeniyle kuzey bölgesine özel bir tümen konuşlandırdı. Yerel basında çıkan haberlerde, 98. Tümen’in, 10 ila 20 bin arasında paraşütçü ve komandodan oluşan askerleri ülkenin kuzeyine gönderdiği ifade ediliyor.

Ayrıca, İsrail ordusu dün gece Hizbullah hedeflerine hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Açıklamaya göre, Lübnan'ın güneyindeki Mecdel Silm bölgesinde Hizbullah'a ait bir binaya hava saldırısı yapıldı. İsrail savaş uçaklarının 5 farklı bölgede Hizbullah’a ait binaları vurduğu belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.