Lübnan’da Çocuklar Da Hedef Oldu! AB'den Sert Açıklama: "Saldırıları Kınıyoruz!"

AB Dış İlişkiler Temsilcisi Josep Borrell, Lübnan'daki saldırılara sert tepki göstererek güvenlik ve istikrarı tehdit eden bu olayları kınadı, tüm taraflara topyekûn savaşı önleme çağrısında bulundu.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Lübnan’da gerçekleşen ve aralarında Hizbullah üyelerinin de bulunduğu 12 kişinin öldüğü saldırılarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Borrell, Lübnan'ın güvenlik ve istikrarını tehdit eden bu saldırıları kınadığını ve bölgede tansiyonun tehlikeli biçimde yükseldiğini belirtti.

SALDIRILAR SİVİL KAYBA YOL AÇTI

Lübnan’da son iki günde, önce çağrı cihazlarının ardından telsizlerin patlatılması sonucu ölü sayısının 12'ye yükseldiği, yaralı sayısının ise en az 300 olduğu bildirildi. Borrell, sivillerin ve çocukların da hedef alınması nedeniyle olayın endişe verici olduğunu vurguladı. "Saldırılar hedef gözetilmiş gibi görünse de, siviller arasında büyük can kayıplarına yol açtı," diyen Borrell, bu tür saldırıların Lübnan'ın istikrarını bozabileceğini söyledi.

"TOPYEKÛN BİR SAVAŞI ÖNLEMELİYİZ"

Borrell, Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Bouhabib ile yaptığı telefon görüşmesinde, ülke genelinde elektronik cihazların patlamasına dair bilgi aldığını ifade ederek, binlerce insanın yaralandığını ve hastanelerin dolup taştığını belirtti. Avrupa Birliği olarak tüm paydaşlara, bölgede topyekûn bir savaşı önlemek için çağrıda bulunduklarını söyleyen Borrell, böylesi bir çatışmanın bölge ve ötesi için ciddi sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.

SALDIRILARIN ARDINDA NE VAR?

Lübnan’da Hizbullah militanlarına yönelik olduğu düşünülen saldırılarda, çağrı cihazlarının patlatılması sonucu 12 kişi hayatını kaybetti. Borrell, AB’nin Lübnan’ın güvenlik ve istikrarını tehdit eden bu tür saldırıları yakından izlediğini ve çözüm arayışında olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.