Lübnan'da İsrail ve Hizbullah Arasındaki Çatışmalar Şiddetleniyor

İsrail ve Hizbullah arasında Lübnan'ın güneyinde yoğun çatışmalar yaşandı. İsrail, Hizbullah'a ait hedefleri bombaladı, Hizbullah ise İsrail askerlerine saldırdı. Çatışmalarda çok sayıda ölü ve yaralı var.

İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmalar Lübnan'ın güneyinde şiddetlendi. İsrail ordusu, Hiyam beldesini ağır topçu atışlarıyla vurdu. Hizbullah ise İsrail askerlerine saldırarak karşılık verdi. Çatışmalarda ölü ve yaralıların olduğu bildiriliyor.

Lübnan'ın resmi ajansı NNA'nın geçtiği habere göre, İsrail ordusu Lübnan'ın güneyinde ve sınır hattında bulunan Hiyam beldesini ağır topçu atışları ve fosfor bombasıyla hedef aldı.

İran destekli Hizbullah Hareketi ise İsrail ile yaşanan çatışmalardaki kayıpları ve saldırıları bildirdi.

Hizbullah'ın açıklamasına göre, İsrail askerleri, daha önce vurulan bir askeri aracı çekmeye çalışırken hedef alındı; bu saldırı sonucunda ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

Hizbullah ayrıca, İsrail'in sınır hattında bulunan Malikiye mevkiine de saldırdığını duyurdu.

Ayrıca, İsrail Devlet Televizyonu KAN, saldırıda yaralanan asker sayısının 19'a yükseldiğini bildirdi.

İsrail ordusu, bir önceki gün yaptığı açıklamada, Lübnan sınırındaki Arab el-Aramşe köyüne insansız hava aracı ve tanksavar füzesiyle saldırı düzenlendiğini ve 14 askerin yaralandığını belirtmişti.

Sosyal medyada dolaşan görüntülerde ise, Lübnan tarafından gönderildiği iddia edilen bir kamikaze İHA'nın Arab el-Aramşe'de bir bölgeyi hedef aldığı görülmektedir.

Hizbullah'ın saldırıyı doğruladığı, Lübnan'ın güneyinden Arab el-Aramşe'deki İsrail askeri karargahına yapılan saldırıda ölü ve yaralıların olduğu açıklandı.

Öte yandan İsrail ordusu, Lübnan tarafından Arab el-Aramşe'ye yapılan çok sayıda atışa karşılık verildiğini ve bu noktalara saldırı düzenlendiğini açıkladı. Ayrıca, İsrail savaş uçaklarının Hizbullah'a ait bir askeri yerleşkeyi bombaladığı belirtildi.

İsrail Ordusu'nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye vilayetine bağlı Bint el-Cubeyl'de Hizbullah'ın askeri kanadı Rıdvan Gücü'nün kıyı kesimindeki füze saldırılarından sorumlu biriminin sorumlusu Muhammed Hüseyin Mustafa Şahhuri'nin insansız hava aracı ile yapılan saldırıda öldürüldüğü öne sürüldü. Şahhuri'nin, İsrail'e yapılan füze saldırılarının planlayıcısı ve uygulayıcısı olduğu iddia edildi. Mahmud İbrahim Fadlallah da öldürülenler arasında yer alıyor.

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Şehabiye ve Ayn Baal beldelerine düzenlediği hava saldırılarında can kayıplarının yaşandığı bildirildi. İsrail'in saldırısında 2 Hizbullah mensubunun öldüğü kaydedildi.

İsrail ile yaşanan çatışmalarda ölen Hizbullah mensubu sayısı 276'ya yükseldiği açıklandı. Hizbullah, İsrail'in Ayn Baal ve Şehabiye'ye yönelik saldırısına karşılık olarak İsrail'in askeri birliğini katyuşa füzeleriyle hedef aldığını belirtti. Gatun yerleşim biriminde bulunan 146. Askeri Tugay'a katyuşa füzeleri fırlatıldığı bilgisi verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Yeni Kaledonya'da Oy Kullanma Yasası Değişikliği Protestoları: 3 Kişi Hayatını Kaybetti
Kanada'da Orman Yangınları: Binlerce Kişi Tahliye Ediliyor
ABD'nin İsrail'e Silah Yardımı Planı Belirsizlik Yaratıyor
Asya'da Aşırı Sıcaklar: İklim Değişikliği Etkisiyle Artıyor
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor: Siviller hedef alındı