Lübnan’da WhatsApp’a vergi protestoları: 2 ölü

Lübnan'da ekonomik durumun kötüleşmesi ve iletişime yeni vergiler nedeniyle düzenlenen protestolarda, ateşe verilen bir binada 2 kişi hayatını kaybetti.Lübnan'da, hükümetin iletişime ve özellikle sosyal iletişim ağı WhatsApp uygulamasına vergi getirme...

Lübnan'da ekonomik durumun kötüleşmesi ve iletişime yeni vergiler nedeniyle düzenlenen protestolarda, ateşe verilen bir binada 2 kişi hayatını kaybetti.

Lübnan'da, hükümetin iletişime ve özellikle sosyal iletişim ağı WhatsApp uygulamasına vergi getirme girişimine tepki olarak dün akşam saatlerinden itibaren protesto gösterileri düzenleniyor.

Başkent Beyrut'un merkezindeki Riyad Sulh Meydanı'nda, hükümeti protesto eden eylemcilerin yaktığı ateş, bir binaya sıçradı.

Yangında binada bulunan yabancı uyruklu 2 işçinin yaşamını yitirdiği aktarılan haberde, sivil savunma birimlerinin yangını söndürerek cesetleri çıkarmaya çalıştığı kaydedildi.

ÜLKENİN KAMU BORCU 86, 2 MİLYAR DOLAR

Farklı din ve mezheplere dayalı siyasi bölünmeler açısından oldukça kırılgan bir yapıya sahip Lübnan'da, 2011'de Suriye'deki krizin başlamasıyla maruz kalınan mülteci dalgaları ve siyasi sorunlar nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşanıyor.

Maliye Bakanlığının mayısta yayımlanan raporuna göre, ülkede kamu borcu 2019'un ilk çeyreği itibarıyla 86,2 milyar dolara ulaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

"Gazze'de on binayı çökertiriz"
Gazze'ye Yardım Kapısı: İsrail Kerem Şalom Sınır Kapısı'nı Yeniden Açtı
Baltimore'da Yıkılan Köprü Faciasında Son İşçinin Bedeni Bulundu, Arama Çalışmaları Sonlandırıldı
İsrail'in Refah saldırıları devam ediyor: 100'den fazla noktaya hava saldırısı yapıldı
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: "Ukrayna, NATO askeri talep etmedi"