Lübnan'dan Korkutan Sayı: 240 Bin Kişi Suriye'ye Geçti!

İsrail'in sürmekte olan saldırıları sonucunda Lübnan'dan Suriye'ye geçenlerin sayısının 240 bine ulaştığı, bunlardan 176 binden fazlasının Suriye vatandaşı olduğu bildirildi. Detaylar ise haberimizde...

Lübnan Afet Risk Yönetimi Birimi, İsrail'in saldırıları sonrası yerinden edilen kişilere dair çarpıcı veriler paylaştı. 23-30 Eylül tarihleri arasında Lübnan sınırından Suriye'ye 239,453 kişinin geçtiği, bunların 176,080'inin Suriyeli, 63,373'ünün ise Lübnanlı olduğu kaydedildi.

1 MILYON KIŞI YERINDEN EDILDI

İsrail'in saldırıları nedeniyle 8 Ekim 2023'ten bu yana toplam 1 milyon kişinin yerinden edildiği, bunlardan 155,600'ünün sığınma merkezlerine yerleştirildiği belirtildi. Yerinden edilenler için 875 sığınma merkezi açılırken, bunlardan 625'i maksimum kapasitesine ulaştı.

İNSANI YARDIM ÇAĞRISI

Lübnan hükümeti, Birleşmiş Milletler ile birlikte 425 milyon dolarlık insani yardım çağrısı başlattı.

SALDIRILAR VE KAYIPLAR

İsrail ordusu, 17-18 Eylül tarihlerinde Hizbullah’ın iletişim cihazlarını hedef alırken, 23 Eylül'de güney Lübnan ve Bekaa ile Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan makamları, bu saldırılar sonucunda 104'ü çocuk, 194'ü kadın olmak üzere toplam 1,275 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlenen hava saldırısında öldüğü bildirildi.

GÖÇ VE HASAR

İsrail bombardımanları nedeniyle, ülke içindeki göç dalgası devam ediyor; yüz binlerce kişi Beyrut'a ve kuzeye yöneliyor, Suriye'ye de on binlerce kişi geçiyor. Hizbullah, İsrail'e roket ve füzelerle karşılık verirken, İsrail tarafında büyük bir hasar bildirilmedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.