Lübnan’dan Yeni Haberler: Göç Dalgası ve Kayıplar Artıyor!

İsrail, Lübnan'a yönelik şiddetli saldırılarına devam ederken, Hamas liderlerinden biri hayatını kaybetti. Bölgedeki çatışmalar, sivil kayıpların artmasına ve büyük bir göç dalgasının oluşmasına neden oluyor.

İsrail, Lübnan'a karşı başlattığı kara harekâtını ve hava bombardımanını şiddetle sürdürüyor. Gece saatlerinde, Beyrut'un güneyinde yaşayan sivillere yönelik "boşaltın" çağrısı yapılmasının ardından, yoğun hava saldırıları başladı. Bu saldırılarda, Lübnan'ın kuzeyinde Hamas’ın silahlı kanadı El-Kassam Tugayları'nın liderlerinden Said Atallah'ın da aralarında bulunduğu birçok kişi hayatını kaybetti.

HAVADA YANGIN, YERDE YIKIM

Hamas Medyası'ndan gelen açıklamalara göre, Said Atallah, ailesiyle birlikte İsrail’in Trablusşam kentindeki bir Filistin mülteci kampına düzenlenen saldırıda öldürüldü. Bu durum, bölgedeki çatışmanın tırmanışını ve İsrail'in hedeflerine yönelik amansız bir kararlılıkla ilerlediğini gözler önüne seriyor.

İsrail ordusu, 23 Eylül tarihinden bu yana Lübnan’a yönelik hava saldırılarını artırdı ve daha önceki saldırılarda hedef alınan iletişim altyapılarını bir kez daha hedef aldı. Yapılan saldırılarda, Lübnan'da 1411 kişinin hayatını kaybettiği, bunların 194’ünün kadın ve 104’ünün çocuk olduğu bildirildi. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın da benzer bir saldırıda yaşamını yitirmesi, gerilim ve endişeleri artırdı.

SİVİLLER İÇİN TEHLİKE ZİLİ ÇALDI

İsrail’in bu saldırıları, hem sivil halk için büyük bir tehlike oluşturmakta hem de bölgede büyük bir göç dalgasına neden olmaktadır. Beyrut’un güneyinde yaşayan birçok kişi, saldırılardan kaçmak için kuzeye ve başkente doğru göç ederken, on binlerce Lübnanlı’nın da Suriye’ye yöneldiği kaydedilmektedir. Bu durum, bölgedeki insani krizi daha da derinleştiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.