Lübnan’ın Güneyi İsrail Saldırısına Uğradı, Yangınlar Söndürülüyor

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki Mahmudiyye ve Ayşiyye bölgeleri ile Kefr Raman’ı top atışlarıyla hedef aldı. Saldırılar sonucunda çıkan yangınlara sivil savunma ekipleri müdahale etti. İsrail ve Lübnan arasındaki "Mavi Hat" sınırında gerginlik tırmanıyor.

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki Mahmudiyye, Ayşiyye ve Kefr Raman bölgelerine gece ve sabah saatlerinde yoğun top atışlarıyla saldırdı. Saldırılar sonucu bölgede çıkan yangınlara Lübnan’ın sivil savunma birimleri müdahale ederken, İsrail ile Lübnan arasındaki "Mavi Hat" sınırında gerginlik son günlerde artış gösteriyor.

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyindeki çeşitli bölgeleri gece ve sabah saatlerinde bombalamaya devam etti. İsrail ordusu, 15’ten fazla top atışıyla Mahmudiyye bölgesi, Ayşiyye beldesi yakınları ve Kefr Raman'ı hedef aldı.

Saldırılar sonucunda bu bölgelerde yangınlar çıktı. Yangınlara Lübnan’ın sivil savunma birimleri müdahale etti. Hanin, Ayta Şaab, Şakra, Remiş ve Marun Ras beldelerinde çıkan yangınlar da sivil savunma ve itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullahı ile çatışmaya devam ediyor. Son haftalarda İsrail ile Lübnan arasındaki "Mavi Hat" olarak bilinen sınır hattında gerginlik artmış durumda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.