Ludovic Trarieux İnsan Hakları Ödülü bu yıl Ebru ve Barkın Timtik'e verildi

Çağdaş Hukukçular Derneği, Ludovic Trarieux İnsan Hakları Ödülü'nün bu yıl, ÇHD üyeleri, adil yargılanma hakkı talebiyle başladığı açlık grevinde hayatını kaybeden Av. Ebru Timtik ve halen tutuklu olan kardeşi Av. Barkın Timtik'e verildiğini duyurdu.

Adil yargılanma hakkı talebiyle başladığı açlık grevinde hayatını kaybeden Av. Ebru Timtik ve halen tutuklu olan kardeşi Av. Barkın Timtik'e ilki 1985 yılında Nelson Mandela'ya verilen Ludovic Trarieux İnsan Hakları Ödülü verildi.

Çağdaş Hukukçular Derneği, ilki 1985 yılında Nelson Mandela'ya verilen Ludovic Trarieux İnsan Hakları Ödülü'nün bu yıl, ÇHD üyeleri, adil yargılanma hakkı talebiyle başladığı açlık grevinde hayatını kaybeden Av. Ebru Timtik ve halen tutuklu olan kardeşi Av. Barkın Timtik'e verildiğini duyurdu.

 

Halkın Hukuk Bürosu (HHB) Üyesi Avukat Ebru Timtik, adil yargılanma talebiyle ölüm orucu eyleminin 238’inci gününde yaşamını yitirmişti. Ebru Timtik'in tutuklu kardeşi Barkın Timtik’in cenazeye katılmasına savcılık izin verirken, nakilden sorumlu jandarma pandemi nedeniyle onay vermemişti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Bağırma
Ücretsiz doğalgaz bir yıl daha uzatılsın
1 Mayıs aynı zamanda dayanışma demektir
Kılıçdaroğlu emekçilere Taksim çağrısında bulundu
"İsrail devleti sorumsuz delilerin rehinesi haline geldi"