Lufthansa çalışanları, ücretler ve çalışma koşulları yüzünden 3 günlük greve girecek

Birleşik Hizmet Sektörü Sendikası'nın (Verdi) yaptığı açıklamaya göre, Lufthansa ile yapılan dördüncü toplu sözleşme görüşmelerinde şirketin ücret teklifinin değişmemesi nedeniyle 3 günlük grev kararı alındı. Uyarı grevinin 28 Şubat'ta başlayıp 1 Mart'ta sona ereceği belirtildi.

Birleşik Hizmet Sektörü Sendikası'nın (Verdi) yaptığı açıklamaya göre, Lufthansa ile yapılan dördüncü toplu sözleşme görüşmelerinde şirketin ücret teklifinin değişmemesi nedeniyle 3 günlük grev kararı alındı. Uyarı grevinin 28 Şubat'ta başlayıp 1 Mart'ta sona ereceği belirtildi. Sendika, grevle Lufthansa'nın yer hizmetleri çalışanlarının maaşlarının iyileştirilmesini hedefliyor.

Sendika, yer hizmetleri çalışanları için en az 500 avro olmak üzere yüzde 12,5'lik bir ücret artışı talep ediyor ve çalışanlara yüksek enflasyonun telafisi için tek seferlik 3 bin avroluk bir ikramiye verilmesini istiyor. Lufthansa yönetimi, Aralık 2024'ten Mart 2024'e kadar olan süreyi kapsayan ilk ücret artışını öne çekmeyi ve 3 bin avroluk enflasyon telafi primini daha hızlı ödemeyi içeren bir teklif sundu. Ancak sendika, bu teklifi yetersiz buldu ve reddetti.

Sendika adına Lufthansa ile müzakereleri yürüten Marvin Rechinsky, toplu iş sözleşmesi anlaşmazlığının hızlı bir şekilde sona erdirilmesi talebini bir kez daha vurguladıklarını belirterek, "Lufthansa şu ana kadar bunu kabul etmedi. İlk adım olarak, işverenlerin bu gecikmesine bilinçli bir şekilde, yolcuların etkilenmeyeceği şekilde yanıt veriyoruz. Ancak, Lufthansa'nın bu sorumsuz davranışı devam ederse, yolcuların yakında yeniden grevden etkileneceğini üzüntüyle karşılıyoruz. Bunu önlemek Lufthansa'nın elindedir," ifadesini kullandı.

Toplu sözleşme görüşmelerinin beşincisinin 13 ve 14 Mart tarihlerinde yapılması planlanıyor. Lufthansa'daki yer hizmetleri personeli 7 Şubat ve 20 Şubat'ta uyarı grevlerine gitmiş, hava yolu şirketi çoğu uçuşunu iptal ederken, yüz binlerce yolcu etkilenmişti. Lufthansa'nın yer hizmetleri çalışanlarının planlanan 3 günlük grevi, Almanya'da ücretler ve çalışma koşulları konusunda işverenler ile sendikalar arasındaki anlaşmazlıklar devam ederken geldi.

Alman Demiryolları da dahil olmak üzere Almanya'da kamunun toplu taşıma şirketinde çalışanlar son zamanlarda ücret artışı ve çalışma koşulları konularında grevlere gidiyor. "Uyarı grevlerinin" çoğu zaman bir pazarlık taktiği olarak kullanıldığı ülkede, işverenler artan maliyetlerle karşı karşıya olduğu için görüşmelerin sendikalar için zor geçmesi bekleniyor. Bu arada, Almanya Merkez Bankası (Bundesbank), iş bırakma eylemlerini, ülkenin GSYH'sinin 2023'te yüzde 0,3 küçülmesinin potansiyel faktörlerinden biri olarak göstermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail BM Temsilcisinin Tepkisi: Anlaşma Metnini Parçaladı
Harkov'da Artan Gerilim: Rus Saldırıları Sonucu Yüzlerce Kişi Tahliye Edildi
Filistinli Çocuklar, İsrail Saldırılarına Karşı Eğitim Haklarını Savunuyor
Rio Grande do Sul Sel Felaketi: 116 Ölü, Kurtarılan At ve Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
IDF, Refah'ta Genişletilmiş İnsani Bölge İçin Tahliye Emri Verdi