Lüks otomobillerin öncüsü Bugatti, elektrikli versiyonuyla geri dönüyor! Çıkış tarihi açıklandı

Bugatti'nin yeni modeli için İtalyanlar, lüks otomobil dünyasına hızlı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Elektrikli otomobillerin yanı sıra hızın da eklenmesiyle araç için gün sayılıyor. 1985'ten bu yana en hızlı araçlar arasında kendine yer bulan Bugatti'nin elektrikli hali için tarih belirlendi.

 

Önceki yıl otomotiv sektöründe büyük bir ilgi uyandıran konulardan biri, elektrikli otomobillerle benzinli otomobillerin hangisinin daha hızlı olduğu sorusuydu. Bu sorunun cevabı şimdi netleşiyor, çünkü dünyanın en hızlı otomobili elektrikli versiyonuyla yollara çıkıyor. İşte bu konudaki tüm detaylar…

90'LI YILLARA DAMGA VURDU

1985 yılı, Otomotiv Endüstrisi için hızlı bir yükselişin yaşandığı bir döneme işaret ediyor. Bu tarihten itibaren araçlar, sadece ulaşım araçları olmaktan çıkarak keyifli sürüş deneyimleri sunan özel tasarımlar haline geldi. 90'lı yıllara gelindiğinde ise Alman otomobil markaları peş peşe çeşitli modeller üretmeye başladılar, bu modellerle hayran kitlesini genişlettiler. Bu dönemde, herkesin dikkatini çeken ilk modeller ise Mercedes markasından geldi.

Aynı dönemde, Ferrari ve Lamborghini gibi markalar da birbirinden çeşitli araç modelleri üretirken, Bugatti ise sınırlı sayıda araç üretimi ile dikkat çekti. Bugatti'nin en göze çarpan aracı Veyron oldu ve ardından Chiron modeli sektöre adını yazdırdı. Veyron modelinde bulunan W16 motor, geliştirilmiş bir versiyonuyla Chiron modelinde kullanıldı. Bu dönemde, Fransız ve Alman kökenli markalar da otomotiv sektörüne etkileyici modellerle giriş yapmaya başladılar.

BUGATTİ'DEN YENİ ARAÇ ALARMI

 

Hızlı araçlar, popülerlik kazandıkça "Kim daha hızlı?" tartışmaları da giderek artmaya başladı. Bugatti, geçtiğimiz 8 yılın ardından 2024 yılında yeni bir modelle karşımıza çıkacağını duyurdu ancak bu yeni modelle ilgili tüm bilgiler şu ana kadar gizemini koruyor. Ancak geleneksel otomobil tutkunlarını sevindirecek bir haber yakın zamanda ortaya çıktı.

Bugatti'nin elektrikli bir üniteye sahip olacağı kesinleşmiş durumda ve aracın motoru Chiron'daki gibi W16 olmayacak. Bunun yerine, araçta kullanılacak motorun 8.3 litrelik bir V12 veya Lamborghini Revuelto'da bulunan V12 veya Volkswagen'in tipik V8 motorlarından biri olması planlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Hafize Gaye Erkan'la ilgili yeni bir iddia: OECD Türkiye Daimi Temsilcisi olarak atanacak
Yeni Dönem: Artık IBAN ile Para Transferleri Farklı Yöntemle Yapılacak!
Eski Model Otomobilleri Elektrikliye Çevirmek Artık Çok Kolay! Akaryakıta Veda Zamanı Geldi!
BYD'nin 300 Bin Liralık SUV Modeli Türkiye Pazarında Devrim Yaratacak!
Otomotiv Sektöründe Önde Gelen Yedek Parça Firması İflasını Açıkladı!