Lüks rezidansı dikince okulu unuttular! 2.3 milyonluk ceza tek kalemde silindi

İstanbul Ataköy’deki Carya Turizm’e ait arazide Özyazıcı İnşaat’ın müteahhitliğini yaptığı lüks rezidans projesinde protokole uyulmadı. Özyazıcı İnşaat’ın müteahhitliğini yaptığı lüks rezidans projesinde okul krizi çıktı.

2015'te konut projesi için 342 metrekarelik hazine arazisinin, Carya Turizm'e devredilmesi karşılığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Defterdarlık ile protokol imzalandı.

Sözcü'den Ölem Güvemli'nin aktardığı habere göre, Hazine arazisinin şirkete devri karşılığında Carya Turizm de projenin bitişiğindeki 4 bin metrekarelik araziyi, hazineye devredecek üzerine de 6 derslikli 120 öğrenci kapasiteli zihinsel öğrenme yetersizliği olan çocuklar okulu ve 120 yatak kapasiteli yurt yapacaktı. İnşaat 15 ayda bitirilecekti. Fakat protokol yerine getirilmedi.

CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, “Devlet, hazine arazisini şirkete devretti ancak şirket vaad ettiği okulu yapmadı. Üstelik okul yapılması gereken arazi, rezidans projesinin şantiyesi olarak kullanıldı. Bu yüzden kesilen 2.3 milyonluk ceza da bir kalemde silindi. Para kazanma hırsı insanları ne hale getiriyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

"Akşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız"
Erdoğan, saldırıya maruz kalan öğretmene telefon açtı
Dünyada ilk! Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor!
Avustralya’nın eski lideri Morrison’dan ‘kaygı bozukluğu’ itirafı geldi
Eski IMF başkanına hapis cezası isteniyor