Lüks yatı olanlar yandı! Bakanlık harekete geçti

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yüksek gelir elde eden ancak düşük vergi ödeyen mükelleflere yönelik denetimlerini artırdı. Bu kapsamda, 2021-2023 döneminde gerçekleştirilen lüks yat ve tekne satışlarından 1,4 milyar liralık vergi kaybı belirlendi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı aracılığıyla yüksek gelir elde eden ancak buna uygun vergi ödemeyen mükellefleri sıkı bir şekilde takip etmeye başladı. Kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında, özellikle turizm bölgelerinde yapılan lüks harcamalar ile özel yat ve tekne satışları inceleniyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan elde edilen veriler ve uluslararası bilgi değişimi kullanılarak, 2021-2023 yılları arasında 45 binden fazla özel tekne ve yat satışı üzerinde duruldu. Bu incelemeler sonucunda, toplamda 1,4 milyar lira tutarında kayıt dışı gelir tespit edildi. Ayrıca, 15 bin kişi ve 1527 şirketin beyan ettikleri ile gerçek satış tutarları arasında ciddi farklar olduğu belirlendi. Gelir İdaresi, bu mükelleflerin para transferlerini detaylı bir şekilde incelemeye aldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadele etmek için yeni denetim yöntemlerinin devreye gireceğini belirtirken, haksız rekabet ve vergi kaybını önlemek amacıyla sektör bazlı denetimlerin artırılacağını da vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.