Lütfi Akad filmleri İstanbul Modern Sinema’da

Proje, Türk sinemasının kurucu yönetmenlerine ithaf edilmiş. Sinema tarihinde “Ustasız Usta'' olarak anılan Lütfi Akad da “Sinemacılar Dönemi'' olarak bilinen dönemin öncülerinden olarak ilk sırayı almış.Bu yıl ayrıca...

Proje, Türk sinemasının kurucu yönetmenlerine ithaf edilmiş. Sinema tarihinde “Ustasız Usta'' olarak anılan Lütfi Akad da “Sinemacılar Dönemi'' olarak bilinen dönemin öncülerinden olarak ilk sırayı almış.

Bu yıl ayrıca Akad’ın 100. doğum yılını kutluyoruz. “Türkiye Sinemasında Ustalar:Lütfi Akad'' sergisine paralel olarak bir film programını da projeye dahil eden İstanbul Modern, yönetmenin arşivinden 10 filmlik bir seçkinin gösterimini de yapacak.

Akad’ın ilk filmi Vurun Kahpeye (1949), Hudutların Kanunu (1966), Vesikalı Yarim(1969), “Göç Üçlemesi'' olarak anılan Gelin (1973), Düğün (1973), Diyet (1974) ve Akad’ın son kez yönetmen koltuğunda oturduğu, İstanbul’u farklı yanlarıyla ele alan ve uzun zamandır kayıp belgeseli Dört Mevsim İstanbul seçkide yer alan filmlerden.

19-29 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Modern’de ziyaret edilebilecek projenin danışmanlığında Burçak Evren, küratörlüğünde ise Müge Turan var.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Muğla Korolar Şenliği 2. Kez Coşkuyla Başladı
Serinin son filmi olacaktı... Hızlı ve Öfkeli bu kez üzdü!
'Bahar' dizisine dikkat çeken transfer! 12. bölümde kadroya katılacağı duyuruldu
Yazar İpek Ongun, Mersin’de hayranları ile bir araya geldi!
Anthony Hopkins, "The King of Covent Garden" Filminde Handel'i Canlandıracak