Maaşları iki aydır ödenmeyen inşaat işçilerinden iş bırakma eylemi

İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği (İyi-Der) konu ile ilgili bir açıklama yayımladı.Açıklamada şu ifadelere yer verildi;"Bizler bilboardlarda, afişlerde İnistanbul hayat evleri yapmakla övünen İnistanbul'un şantiyesinde Era...

İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği (İyi-Der) konu ile ilgili bir açıklama yayımladı.Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Bizler bilboardlarda, afişlerde İnistanbul hayat evleri yapmakla övünen İnistanbul'un şantiyesinde Era Mühendislik'e bağlı Aktif taşeronda çalışan inşaat işçileriyiz. Patronlar için ''hayat evleri'' yapıyoruz ama kendi hayatlarımızı, yaşamlarımızı tahta kurularının olduğu koğuşlarda, iş sağlığının ve güvenliğinin olmadığı şantiyelerde idame ettiriyoruz.

İnistanbul şantiyesinin her karışında emeği olan biz, İnistanbul işçilerine bu ağır koşullar yetmezmiş gibi şimdide maaşlarımız iki aydır ödenmiyor. Bir çoğumuz İnistanbul şantiyesine ailesini geride bırakarak gurbete ekmek kazanmaya, çalışmaya geldik. Burada yaşadığımız sıkıntı ailemizi, çocuklarımızı sıkıntıya sokmaktadır.
Biz İnistanbul inşaat işçileri olarak haklarımızın gasp edilmesine sessiz kalmayacağız. İnşaat İşçileri Derneği yetkilileri ile İnistanbul şantiyesinde çalışan işçi arkadaşlarımız birlikte toplantı yaparak bu ağır koşullar düzeltilene, maaşlar ödenene kadar iş durdurma kararı aldık. Taleplerimiz karşılanana kadar iş bırakma eylememize devam edeceğiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Yenidoğan bebek vurgununda detaylar ortaya çıktı! Yüzlerce bebeği naklettiler
''Türkiye birincisini mülakatta elediler''
Ardahan'da panik yaşandı! 25 öğrenci hastaneye kaldırıldı
Transfer hamlelerini eleştirdi: 'Ali Koç'a Krunic'i aldırdı ama taraftar korkusundan oynatamıyor'
Fuhuş operasyonu düzenlendi: Yakalanan kadınlardan hastalık çıktı