Macaristan Başbakanı Orban, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a göçmen övgüsü yağdırdı: Avrupa'yı kurtardı!

Göçmen krizinde Türkiye'nin üstlendiği kritik rolle Avrupa'nın büyük bir istikrarsızlıktan kurtulduğunu belirten Orban, Erdoğan'ın bu süreçte adeta bir kahraman gibi davranarak Avrupa kıtasını kurtardığını ifade etti.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Antalya Diplomasi Forumu (ADF) çerçevesinde yaptığı konuşmada, Türkiye ile Macaristan arasındaki tarihi ilişkilere vurgu yaparak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a övgülerde bulundu. Orban, Erdoğan'ın Avrupa'daki göçmen krizinde üstlendiği rolle kıtayı kurtardığını belirtti.

Orban, Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu ve NEST Kongre Merkezi'nde gerçekleşen "ADFLeadersTalks" panelinde konuştu. Türkiye-Macaristan ilişkilerinin derin tarihi bağlarına değinerek, Erdoğan'ın Macaristan'da sevilen ve yüksek imaja sahip bir lider olduğunu dile getirdi. Avrupa'daki diğer ülkelere kıyasla güçlü liderlere duyulan ilgiyi vurgulayan Orban, "Bizler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seviyoruz" dedi.

Avrupa'da hakim olan savaş diline rağmen, Türkiye ve Macaristan'ın karşılıklı barış dili konuştuğunu ifade eden Orban, Türkiye'nin muhafazakar yapısını koruyan bir ülke olduğunu ve Avrupa'da giderek kenara itilen aile, tanrı, ulus gibi kavramların önemini altını çizdi.

Göç ve göçmenlik meselesine de değinen Orban, bu konunun Avrupa'daki en önemli konuların başında geldiğini ve Macaristan'ın diğer ülkelere oranla daha katı bir tutum sergilediğini belirtti. Türkiye'nin göç konusundaki rolünün önemine dikkat çeken Orban, "Türkiye olmasaydı şu anda Avrupa, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri tamamıyla istikrarını kaybetmiş olurdu" diyerek, Erdoğan'ın Avrupa kıtasını kurtardığını vurguladı.

AB'nin Türkiye'ye verdiği göç sözlerini tam olarak yerine getirmediğini ifade eden Orban, Türkiye'nin yaşadığı ekonomik sorunlara destek olunması gerektiğini ancak bu desteğin yerine getirilmediğini dile getirdi.

Ukrayna'daki savaşa da değinen Orban, bu savaşın Macarların savaşı olmadığını ve ülkesinin çıkarlarını düşünmek zorunda olduğunu ifade etti. Ayrıca, ABD eski Başkanı Donald Trump'ın yeniden başkan olması durumunda Ukrayna'daki savaşı sonlandırabileceği görüşünü paylaştı.

AB Dönem Başkanlığı spekülasyonlarına da değinen Orban, dönem başkanlığını alacaklarını ve AB'nin genişleme konusunu gündeme getireceklerini belirtti. Orban, Avrupa'nın rekabet konusunda kaybettiği ivmeyi yeniden kazanması gerektiğini vurguladı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri

İsrail'in Eurovision'a katılımına yönelik protestolar artıyor!
Zelenskiy ve Metsola görüşmesi: Ukrayna'nın savunma ve barış çabaları ele alındı
Hollanda'da Filistin Destekçisi Göstericilere Polis Müdahalesi: Üniversitelerde Gerilim Yükseliyor
İsrail'in Golan'dan Şam'a Saldırısı: Suriye Savunma Sistemleri Füzelerin Bir Kısmını İmha Etti
Beethoven'ın Ölümü: Yeni Araştırma Kurşun Zehirlenmesi Teorisini Çürütüyor