Macaristan, Beklenmedik Hamleyle İsveç'in NATO Üyeliğini Oylamaya Alıyor

Macaristan'ın iktidardaki Fidesz partisi, İsveç'in NATO'ya katılma teklifini parlamentoda oylamaya sunma kararı aldı. Bu beklenmedik hamle, bölgesel dengeleri etkileyebilecek önemli bir politika değişikliğini işaret ediyor.

Macaristan'ın iktidardaki Fidesz partisi, beklenmedik bir hamleyle İsveç'in NATO'ya katılma teklifini 26 Şubat'ta parlamentoda oylamaya sunma kararı aldı. Fidesz'in parlamento grubu lideri, partinin bu teklifi destekleyeceğini açıkladı. Bu öneri, uzun bir gecikmenin ardından Macaristan'ın, İskandinav ülkesinin ittifaka katılma talebini onaylayan son NATO üyesi olma potansiyelini taşıyor.

İSVEÇ SAVUNMA BAKANI: "MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ"

İsveç Savunma Bakanı Pal Johnson, Macaristan'ın bu açıklamasını memnuniyetle karşıladığını belirtti. Bugün düzenlenen basın toplantısında konuşan Johnson, "Tabii ki bunu memnuniyetle karşılıyoruz" dedi. Ancak, Macaristan'ın önceki gün ABD'li senatörlerle yapılacak toplantıyı reddetmesi, kararın arkasındaki karmaşıklığı gösteriyor.

MACARİSTAN'IN BEKLENMEDİK HAMLESİ

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, daha önce parlamentonun bahar oturumunda İsveç'in NATO üyeliği teklifini onaylayacaklarını ifade etmişti. Ancak Fidesz partisinin ani kararı, bölgesel dengeleri etkileyebilecek önemli bir politika değişikliğini işaret ediyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD Başkanı Biden: İsrail'e Refah'a Saldırı Durumunda Silah Sevkiyatını Durdururuz
Putin ve Paşinyan Kremlin'de Buluştu: Ticarette Artış ve Bölgesel İşbirliği Görüşüldü
Öğretmen 15 yaşındaki öğrencisinden hamile kaldı
Damat yıkıldı: 12 günlük gelin erkek çıktı
Korkunç olay: 'Kocam yük olarak görüyordu' dedi, engelli oğlunu timsahlara yem etti