Macaron ile iPhone dockunu degistirin

iPhone’da duvar kağıdını değiştirseniz de, ana ekranda alt kısım yani dock’un rengi değişmiyor. Fakat dock’u özelleştirmenin bir yolu var.

Ana ekran dock’unun rengini farklı hale getirmek, biraz daha kişiselleştirmek isterseniz bunu Macaron isimli eklentiyle yapabilirsiniz.

Bu eklentinin jailbreak’li cihazlarda çalıştığını da en baştan belirtelim. Son dönemlerde dock merkezli tweak’lerin sayısı azaldı, fakat Macaron bu eksikliği biraz da olsa gideriyor.

iOS geliştiricileri straight_tamago ve Sugiuta tarafından geliştirilen Macaron, dock’un duvar kağıtlarıyla daha uyumlu olmasını sağlıyor. Bu eklenti sayesinde dock’u ön plana çıkarabilirsiniz. Macaron yüklendikten sonra bir dizi ince ayar sunuyor. Dock’un opaklık seviyesi, rengi, bulanık görünmesi vs… gibi seçenekler ayarlarda yer alıyor. Geliştiricilerin açıklamasına göre eklenti GIF’le de uyumlu. Hareketli ve hareketsiz görüntüleri destekliyor.

Macaron, Dopamine ve palera1n dahil olmak üzere hem root’lu hem de root’suz iOS 15 ve 16 jailbreak’leriyle çalışıyor. Havoc reposundan ücretsiz olarak indirilebilir.

iPadOS 17’nin beta sürümü jailbreak oldu

Jailbreak işleriyle tanınan palera1n, iPadOS 17 geliştirici betasının jailbreak olduğunu açıkladı. Ekiptekiler işlem için checkm8 bootrom’dan yararlandıklarını ve belirli iPad modellerinin bu sayede jailbreak olabileceğini söyledi.

Palera1n’nın jailbreak’i ne zaman yayınlayacağı ise belli değil. Belki iPadOS 17’nin beta sürümünde, belki de tam sürümünde çıkarabilir. Bununla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Jailbreak, iOS ve iPadOS üzerinde daha fazla özelleştirme yapmayı, farklı özellikler kullanmayı, App Store harici uygulamalar yüklemeyi sağlıyor. Özetle işletim sisteminin kilidini açıyor. Fakat bu işlem sonrası cihazınız garanti dışı kalabilir ve istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

256 GB’lık yeni MacBook Air düşük SSD hızına sahip

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

X'te (Twitter), Engellenen Kullanıcıların Yanıt Verebilmesine İmkan Tanıyan Yeni Güncelleme
Çocukları internette güvende tutmanın yolları nelerdir?
Oyun tasarımında persona: Meğer bu yüzden oyun bağımlısı oluyormuşuz!
Huawei, yeni akıllı güneş gözlüğünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor! Tam 11 saat pil ömrü var
Youtube'u açanlar artık o butonla karşılaşacak: Sadece Premium kullanıcılar faydalanabilecek!