MacBook kelebek mekanizmalı klavye sisteminden vazgeçiyor

Apple, 2016 yılında satışa sunduğu MacBook modellerinde kelebek mekanizmasına sahip klavyeye geçiş yapmıştı. İlk modellerde sorun çıkmasının ardından

Apple, 2016 yılında satışa sunduğu MacBook modellerinde kelebek mekanizmasına sahip klavyeye geçiş yapmıştı. İlk modellerde sorun çıkmasının ardından Apple, yeni modellerinde 2. nesil kelebek mekanizmalı klavyelere yer vermişti.

Ancak 2. nesilde de sorun çıkmasının ardından 2016 ve sonrası MacBook modelleri sürekli klavye sorunu ile gündeme gelmeye başlamıştı. Kelebekten vazgeçemeyen Apple, bu kötü gidişata 2020 yılında bir son verecek gibi görünüyor. Bildiğiniz gibi uzun bir süredir Apple’ın 16 inç büyüklüğünde MacBook Pro modeli tanıtacağı söyleniyordu. Apple’a yakınlığı ile bilinen Ming-Chi Kuo, bugün bu model hakkına açıklama yaptı.

Ming-Chi Kuo’nun tahminlerine göre; 2020’de tanıtılacak olan MacBook Pro modellerinde kelebek mekanizmasından vazgeçilecek ve eski mekanizmanın gelişmiş haline geçilecek. Bunların henüz tahmin olduğu söylense de bu tahminlerin doğru çıkması çok yüksek. Kelebek mekanizmadan dolayı değişim programları başlatan Apple’ın başı bu olaydan çok ağrımıştı.

Yeni geçilecek olan mekanizmanın kullanıcılara nasıl bir deneyim sunacağı henüz bilinmiyor. Bakalım Apple yeni mekanizması ile kelebek tarzında ama sorunsuz bir deneyim sunmayı başaracak mı?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e de geliyor
Amazon'un satışları ilk çeyrekte arttı!
Kan grubuna göre hastalık riskleri neler? En şanslılar o kan grubuna sahip olanlar çıktı
On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice giriyor!
Teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar dünya genelinde devam ediyor!