Maçka'da PKK saldırısı: Bir astsubay ve bir çocuk şehit oldu, iki asker yaralı!

Trabzon’un Maçka İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup PKK’lılar arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde yapılan...

Trabzon’un Maçka İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup PKK’lılar arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Ağır yaralanan 15 yaşındaki Eren Bülbül de doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. Yaralı bir askerin de tedavisi sürüyor.

SAAT 15.00'TE ÇATIŞMA ÇIKTI

Trabzonun Maçka İlçesi Vazelon Manastırı kırsalında PKK'lıların bulunduğu istihbaratı üzerine iki gün önce başlatılan operasyonda bugün saat 15.00 sıralarında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

PKK'lıların açtığı ilk ateşle yaralanan 2 güvenlik görevlisi ile 1 sivil önce Maçka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından 3 yaralı ambulanslarla Trabzon’daki Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne gönderildi.

BÖLGEYE TAKVİYE EKİPLER SEVK EDİLDİ

Çatışmanın çıktığı Maçka'nın Köprüyanı Mahallesi Vazelon Manastırı mevkii başta olmak üzere teröristlerin bulunabileceği bölgelere takviye birlikler sevk edildi. Maçka ve çevresinde tüm yollar kesilirken, bölgedeki sisten yararlanarak kaçmak isteyen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon sürdürülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Baharla birlikte her yerdeler: Keneler vücutta en çok buralara yapışıyor!
Kuzey Kore, Uzun Süre Sonra İlk Kez Türklere Kapıları Açıyor: O Kişileri Ülkeye Kabul Edilecek!
Türkiye'nin İsrail'le Ticareti Durdurma Kararı Dünya Basınında Nasıl Yankılandı?
AKP'nin kanun teklifi, fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarının 10 kat artırılmasını öngörüyor
Karamollaoğlu, genel başkanlıktan ayrılacağını duyurdu