Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris'in merkezindeki Sorbonne Üniversitesi'nde gerçekleştirdiği konuşmada, Avrupa'nın dış politikası hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Macron, Avrupa'nın karşılaştığı değişen dünya koşullarına daha etkin bir şekilde yanıt vermesi gerektiğini vurguladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris'in merkezindeki Sorbonne Üniversitesi'nde gerçekleştirdiği konuşmada, Avrupa'nın dış politikası hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Macron, Avrupa'nın karşılaştığı değişen dünya koşullarına daha etkin bir şekilde yanıt vermesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Avrupa'nın, Rusya gibi küresel tehditlerle başa çıkabilmesi için mevcut savunma kapasitesini güçlendirmesi gerektiğini dile getirdi.

Avrupa'yı "güvenilir" bir savunma stratejisi oluşturmaya çağıran Macron, "Avrupa'mız ölümlüdür ve ölebilir. Bu yalnızca bizim seçimlerimize bağlı olarak değişebilir" dedi. Avrupa’nın savunma ve ekonomi alanlarında bağımsız olması gerektiğine dikkat çeken Macron, "Kendi savunma sanayimizi geliştirme sorumluluğunu üstlenmezsek egemenliğimizi, özerkliğimizi nasıl inşa edebiliriz?" şeklinde konuştu.

"AVRUPA ABD’NIN TEBAASI OLMADIĞINI GÖSTERMELI"

Macron, Avrupa'ya daha fazla ve daha hızlı üretim yapma çağrısında bulunarak, Avrupa'nın hiçbir zaman ABD'nin "tebaası" olmadığını açıkça göstermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, "Savunma sanayisi olmadan savunma olmaz. Onlarca seneden beri yeterli yatırım yapmadık." diyerek Avrupalılara, yerli firmalardan askeri teçhizat satın almayı tercih etmeleri çağrısında bulundu.

Macron, bir İHA haberine göre, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından sınır tanımayan bir şekilde davrandığını belirterek, Moskova'nın artık "sınırlarının" nerede olduğunun belirsiz olduğunu dile getirdi. Ayrıca, Rusya ve Çin'in küresel ticaret kurallarına uymadığını vurgulayan Macron, Avrupa Birliği'ne ticaret politikalarını gözden geçirmeleri çağrısında bulundu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri

İsrail Annelerinden Çığlık: Savaşı Durdurun!
Tunus'ta Nahda Hareketi Lideri Gannuşi'ye ve Damadına Onaylanan Hapis Cezaları ve Para Cezaları
Avrupa Konseyi Strazburg'da Yapay Zeka İçin Tarihi Sözleşmeyi Kabul Etti
Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya Yapılan Silahlı Saldırı: Durumu Ciddi!
İtalya'nın Kuzeyinde Şiddetli Yağış Felaketi: Bir Kişi Hayatını Kaybetti