Macron Türkiye'ye seslendi: Libya ve Suriye'deki eylemleri açıklığa kavuşturun

Doğu Akdeniz'de çatışmayı engellemeye ve uluslararası hukuka saygı gösterilmesi için etkili diyaloğa ihtiyaç olduğunu dile getiren Macron, "Türkiye'ye saygı duyuyoruz ve onunla diyaloğa hazırız" dedi

BM Genel Kurulu'nda konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Türkiye'den Avrupa'nın egemenliğine ve uluslararası hukuka saygı göstermesini bekliyoruz. Hakaretler etkili değil." dedi.

Artı Gerçek'in haberine göre; Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birleşmiş Milletler (BM)'in 75'inci Genel Kurulu'na video mesajla katıldı. Doğu Akdeniz'de çatışmayı engellemeye ve uluslararası hukuka saygı gösterilmesi için etkili diyaloğa ihtiyaç olduğunu dile getiren Macron, "Türkiye'ye saygı duyuyoruz ve onunla diyaloğa hazırız. Türkiye'den Avrupa'nın egemenliğine ve uluslararası hukuka saygı göstermesini, Libya ve Suriye'deki eylemlerini açıklığa kavuşturmasını bekliyoruz. Hakaretler etkili değil. Tüm bu sözler ve eylemlerin, devletlerin arasındaki sorumluluğa dayalı ilişkilerde yeri yok. Biz, Avrupalılar, diyaloğa hazırız" ifadelerini kullandı. Macron, BM'nin Libya'ya yönelik silah ambargosuna saygı gösterilmesi gerektiğini de kaydetti. Fransa Cumhurbaşkanı Macron ileCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Doğu Akdeniz'deki gerilim ve Türkiye Yunanistan ilişkilerini ele aldıkları bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor
Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır
TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!