Macron uyarıda bulundu: "Rusya savaşı kazanırsa Avrupa'nın kredibilitesi sıfıra iner"

Macron, Rusya'nın Ukrayna-Rusya savaşını kazanması durumunda, Avrupa'nın güvenilirliğinin ciddi şekilde sarsılacağını ve buna bağlı olarak Avrupa'nın uluslararası arenadaki rolünün zayıflayacağını belirtti.

Macron, France 2 ve TF1 televizyonlarının ortak yayınında Rusya-Ukrayna savaşı ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında görüşlerini paylaştı. Macron, savaşın artık Avrupa topraklarında olduğunu ifade ederek, "Strazburg ve Lviv arasında 1500 kilometreden daha az mesafe var," ifadelerini kullandı. "Rusya savaşı kazanırsa Avrupa'nın kredibilitesi sıfıra iner," diyen Macron, Moskova yönetiminin savaşı kazanması durumunda artık güvende olmayacaklarını savundu.

"RUSYA SAVAŞI KAZANAMAZ VE KAZANMAMALI"

Macron, Fransa'nın Rusya'ya karşı savaşa girmediğini ve asla ilk adımı atmayacaklarını vurguladı. "Tek amacımız var; Rusya'nın savaşı kazanamayacağı ve kazanmaması gerektiği," diyerek, Rusya'yı bir "rakip" olarak tanımladı. Ukrayna'ya askeri birlik gönderme konusunda Macron, "Tüm bu seçenekler mümkün, bunun tek sorumlusu Moskova rejimi olur," değerlendirmesini yaptı.

Macron, Ukrayna'yı desteklemekten hiçbir şekilde vazgeçmeyeceklerini ve bu konudaki her olasılığı göz önünde bulunduracaklarını belirtti. Ukrayna'da Fransa ve Avrupa'nın güvenliğinin de söz konusu olduğunu kaydeden Macron, "Barışı istemek, Ukrayna'dan vazgeçmek anlamına gelmiyor," sözlerini söyledi. 

Macron, Fransa'nın nükleer silahının Fransızlara güven verdiğini dile getirerek, Rusya'nın bu savaşı kazanması durumunda Fransızların hayatlarının değişeceğini ifade etti. Macron, ülkesinin yoğun bir savaşa hazır olmadığını belirtti. "İsrail'in kendini müdafaa etme konusunda mutlak bir hakka sahip olduğunu asla söylemedim," ifadesini kullanan Macron, Filistinlilerin bir devletinin olmasından yana olduğunu dile getirdi.

Le Monde gazetesine göre, Macron'un bazı katılımcıların huzurunda gelecek yıl Odessa'ya askeri birlik gönderme gerekliliğini dile getirdiği iddia edilmişti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri

Biden açıkladı: "İsrail, Refah'a geniş çaplı saldırı başlatırsa silah göndermeyi durduracağız"
Kuzey Makedonya'nın yeni cumhurbaşkanı seçildi
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor