Macron’un korumasının, göstericiye skandal darp görüntüleri ve karar

Şehir merkezindeki “Mayıs Günü”ndeki protestolarında çıkan darp görüntüleri yetkileri harekete geçirdi. Olayla alakalı karar verildi ve Macron''un güvenlik şefi Alexandra Banella''nın görevinden alınmasına karar verildi. Yetkililer görevden alma prosedürünün başladığını söyledi.

Şehir merkezindeki “Mayıs Günü”ndeki protestolarında çıkan darp görüntüleri yetkileri harekete geçirdi. Macron’ın koruması bir göstericiyi polis kıyafetiyle darp etmiş ve sonrasında bu olay devlet krizine dönüşmüştü.

GÖREVDEN ALMA İŞLEMLERİ BAŞLATILDI

Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron’un protesto edildiği sırada Macron’un güvenlik şefinin göstericiyi yerlerde sürükleyerek, sert bir şekilde darp etmesinin 'görüntüleri' çıktı. “Mayıs Günü” protestosu sırasında Alexandre Benalla isimli korumanın, bir protestocuyu sert bir şekilde darp etmesi skandalının ardından Elysee Sarayı'nda yetkililer Reuters'a demeç verdi. Macron’un güvenlik şefi Alexandre Benalla’nın kabahat teşkil edebilecek yeni görüntüleri cumhurbaşkanının dikkatine sunulduğunu söyledi.

Yetkililerin çarşamba günü yaptıkları resmi açıklama şöyle devam etti:

“Fransız gazetesi Le Monde’nin sosyal medya görüntülerini değerlendirdiklerini söyledi. Her yıl düzenlenen protesto gösterisinde polis ve korumaların bir göstericiyi yerlerde sürükleyerek şiddetli bir şekilde darp etmesi nedeniyle, sorgulanmak üzere sorumlu kişilerin gözaltına aldıklarını söyledi” ve ekledi "Sonuç olarak Başkanlık, Alexandre Benalla'nın görevinden alınma prosedürünü başlatmaya karar verdi. Savcıların Avrupa Parlamento’suna onay verdiklerini de ekleyerek Genelkurmay Başkan Yardımcısı Banella sözlerini sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Venedik Turistlerden Giriş Ücretiyle 8 Günde 723.225 Euro Kazandı
Emily in Paris: Moda ve Macera 4. Sezonla Geri Dönüyor!
Rio Grande do Sul'da Şiddetli Yağışlar: Sel Felaketi 39 Kişinin Hayatını Kaybetti
Princeton Öğrencilerinden Filistin'e Destek: Açlık Grevi Gazze'deki Acıya Yanıt
Ateşkes Müzakerelerinde ABD, Hamas'ı Suçladı: Rehinelerin Serbest Bırakılması Belirsizliği Sürüyor