Madencilerden kritik uyarı: Sektördeki 'çürük elmalar' temizlensin

Maden Platformu, Türkiye'deki madencilik sektöründe yaşanan kazalar ve kötü uygulamalarla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Teknik bir iş kolu olan madenciliğin mühendislik bilimi ve teknolojiyle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'deki madencilik sektörünün temsilcileri tarafından oluşturulan Maden Platformu, sektördeki kötü uygulamalara dikkat çeken bir açıklama yaptı. Platform, madencilik faaliyetlerinin mühendislik bilimi ve teknoloji temelinde yürütülmesi gerektiğini vurgulayarak yaşanan kazaların 'kaza' olarak adlandırılmasının zor olduğunu belirtti.

'ÇÜRÜK ELMALARIN GİTMESİ GEREK'

Açıklamada, teknolojinin ilerlemesine rağmen sektördeki güvenlik standartlarının yeterince gelişmediği ve bu nedenle 'çürük elmaların' sektörden ayıklanması gerektiği vurgulandı. Maden Platformu, kazaların önlenmesi için kök sebeplerin incelenmesi gerektiğini ve kötü uygulamalara karşı durulması gerektiğini ifade etti.

Platform, Türkiye madencilik sektörünün ulusal ve uluslararası denetimlere tabi olduğunu ancak yaşanan kazaların iş sağlığı ve güvenliği kültürünün yeterince gelişmediğini gösterdiğini belirtti. Kazaların sadece birkaç firmanın suçlanmasına değil, tüm sektörün daha iyi uygulamaları desteklemesi ve kötü uygulamalara karşı mücadele etmesi gerektiğini ifade etti.

Açıklama, madencilik sektörünün ülkenin kalkınmasındaki önemine vurgu yaparak kazaların önlenmesi için daha güçlü çabaların gerekliliğine dikkat çekti. İliç'teki maden kazasında kaybolan meslektaşlarının bulunmasını dileyen açıklama, sektörün başarılarıyla anılması gerektiğini vurgulayarak sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ayşe Ateş eşi Sinan Ateş'in neden suikaste uğradığını ilk kez açıkladı
Vatandaşa kötü haber: Zam dalgası geliyor! Elektrik, doğal gaz, köprü ve otoyollara zam kapıda!
Sydney Sweeney, Christy Martin'in Ayak İzlerini Takip Edecek: Yeni Film Projesi!
Ankara Kalesi'nin Restorasyon Çalışmaları Havadan Görüntülendi
"Aşırılıktan kaçının; atamalarda şeffaf olun"