Madencilerin cenazesinde tüyleri diken diken eden konuşma

Ankara'dan Soma'ya dönerken geçirdikleri kazada hayatlarını kaybeden Ali Faik İnter ve Tahir Çetin'in cenazesinde tüyleri diken diken eden bir konuşma yapıldı.

Kazanılmış haklarını aramak için Ankara’ya giden Uyar Madencilik işçileri, istediklerini alamadan geri dönmek zorunda kaldılar. Dönüş yolunda yorgunluktan dolayı Bağımsız Maden-İş Sendikası Başkanı Tahir Çetin ve madenci Ali Faik İnter kaza yaparak yaşamlarını yitirdi.

Madencilerin cenazesi bugün kalktı. Cenazede Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu konuştu. Tüyleri diken diken eden o konuşma Dokuz8 Haber Muhabiri Fatoş Erdoğan’ın kamerasına yansıdı.

Konuşmada şu ifadeler kullanıldı:

Çözmeye çalıştık. Yol almaya çalıştık. Kazandık, kaybettik, kazandık, kaybettik... Linç edildik, tehdit edildik, öldürülmeye çalışıldık. Yeter ulan yeter! Tahir! Ali Faik! Ey devlet, ey patronların devleti lanet olsun sana! Lanet olsun sana. Lanet olsun, yoksula 25 milyonu çok görene lanet olsun! 2 göze 25 milyonu çok görene, yuh olsun size. Tahir, benim canım, kanım, kardeşim, yoldaşım, her şeyim! Ali Faik, bizim canımız, kardeşimiz. Çocuk ya 26 yaşında. 6 yaşında yetim kalmış çocuk... Yapılır mı lan? Ne istedik sizden? Hak istedik, hak. Sadaka değil, sadaka istemedik! Alın terinin, iki gözün, kopan parmağın hakkını istedik. Yeter ulan yeter!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Emek Haberleri

Ünlülerden 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajları
AK Parti döneminde 32 bin işçi hayatını kaybetti
Arzu Çerkezoğlu: Özel sektörde çalışan her 100 işçinin 95’i sendikal haklarını kullanamıyor
Ataşehir Belediyesi'nde 30'dan fazla işçi isteği dışında emekli ediliyor
AK Partili belediyenin inşaatında çalışan sendikacılara ev hapsi: