Maduro: ABD'nin resmen özür dilemesini bekliyoruz

Uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlanan Venezüella Devlet Başkanı yardımcısı Tareck El Aissami'ye yönelik yaptırımlar hakkında konuşan Başkan Nicolas Maduro, Dışişleri Bakanlığı'na, Washington'a resmi nota gönderilmesi...

Uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlanan Venezüella Devlet Başkanı yardımcısı Tareck El Aissami'ye yönelik yaptırımlar hakkında konuşan Başkan Nicolas Maduro, Dışişleri Bakanlığı'na, Washington'a resmi nota gönderilmesi konusunda talimat verdiğini aktardı. Maduro, "ABD'nin yaptırımı geri çekip Başkan Yardımcımız'dan resmen özür dilemesini istiyoruz" dedi.

'VENEZÜELLA ADIM ADIM CEVAP VERECEK'
El Aissami'ye desteğini ifade eden Venezüella Devlet Başkanı Maduro, ABD'nin adımına tepkisiz kalmayacaklarını vurguladı ve "Bu, maalesef Venezüella'nın adım adım, dengeli ve güçlü bir şekilde cevap vereceği bir saldırıdır" ifadelerini kullandı.

42 yaşındaki El Aissami, yaptırım kararının ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Bu sefil ve alçak saldırıyı, anti-emperyalist bir devrimci olduğumun kabulü olarak görüyorum. Kazanacağız" demişti.

ABD'NİN YÖNELTTİĞİ SUÇLAMALAR
ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi'nden (OFAC) yapılan yazılı açıklamada, "uluslararası uyuşturucu trafiğinde önemli rol oynadığı" iddia edilen El Aissami'ye yaptırım uygulanacağı bildirilmişti.

Açıklamada, geçen ay başkan yardımcılığına atanan El Aissami'nin, "Venezüella'daki bir havaalanını ve limanları kontrol ederek narkotik maddelerin sevkiyatına aracılık ettiği" ileri sürülmüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.