Maduro'nun Seçim Zaferi Güney Amerika'da Protesto Edildi

Venezuela'da yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde Nicolas Maduro'nun zaferi, Güney Amerika'daki Venezuelalılar tarafından protesto edildi. Peru, Şili, Uruguay, Ekvador ve Brezilya'da büyükelçilikler önünde düzenlenen eylemler, seçim sonuçlarının şaibeli olduğunu savundu.

Venezuela'da düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerinde Nicolas Maduro'nun zaferi, Güney Amerika'daki Venezuelalılar tarafından geniş çapta protesto edildi. Peru, Şili, Uruguay, Ekvador ve Brezilya'da büyükelçilikler önünde toplanan eylemciler, seçim sonuçlarının adil olmadığını belirterek Maduro'yu kınadılar. Uluslararası alanda da seçim sonuçlarına ciddi tepkiler geldi.

Venezuela'da düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerinin galibi Nicolas Maduro oldu. Bu sonuçlar, Güney Amerika'daki Venezuelalılar arasında büyük tepkilere yol açtı. Peru, Şili, Uruguay, Ekvador ve Brezilya'da yaşayan Venezuelalılar, Venezuela Büyükelçilikleri önünde Maduro'nun seçim zaferini protesto etti. Göstericiler, Venezuela bayrakları ve Maduro karşıtı pankartlar taşıdılar ve seçim sonuçlarının şaibeli olduğunu belirttiler.

Seçim sonuçlarına yönelik tepkiler uluslararası alanda da yankı buldu. Kosta Rika Devlet Başkanı Rodrigo Chaves seçimleri "hileli" olarak değerlendirirken, Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric sonuçları "inanması zor" olarak nitelendirdi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise, sonuçların Venezuelalı seçmenlerin iradesini yansıtmadığına dair "ciddi endişe" duyduklarını ifade etti.

Venezuela Ulusal Seçim Konseyi (CNE) ise oyların yüzde 98'inin sayıldığını ve Maduro'nun seçimi kazandığını duyurdu. Maduro'nun yüzde 51.2 oy aldığı belirtilirken, muhalefet koalisyonu Birleşik Demokratik Platform (PUD) adayı Edmundo Gonzalez ise yüzde 44.2 oy aldı. Sandık çıkış anketlerinde ise Gonzalez'in galip geldiği ifade edilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.