Mahfi Eğilmez siber dolandırıcılar hakkında uyardı: 'Brad Pitt'e bunu yapan bize ne yapmaz?'

Ekonomist Mahfi Eğilmez, sosyal medyada adını kullanarak dolandırıcılık yapan sahte hesaplara dikkat çekerek, "Brad Pitt'e bunu yapan bize neler yapmaz, aman dikkat" uyarısında bulundu.

Ekonomist Mahfi Eğilmez, CNBC-e'de katıldığı programda, sosyal medya dolandırıcılarıyla ilgili şikayetlerini dile getirdi. Son zamanlarda sermaye piyasalarında yatırım ürünlerini ve özellikle hisse senetlerini tanıtmak amacıyla sahte görseller hazırlayarak ünlü isimlerin adlarını kullanan dolandırıcılar, Mahfi Eğilmez'in de takipçilerini hedef aldı.

"SANKİ YATIRIM TAVSİYESİ VERİYORMUŞUM GİBİ..."

Eğilmez, katıldığı programda bu konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, sosyal medyada, "Sanki benim hesaplarım varmış ve yatırım tavsiyesi veriyormuşum gibi reklamlar yapıyorlar. Bu hesapların tamamının dolandırıcılık olduğunu, sahte olduğunu ve benimle hiçbir ilgisinin bulunmadığını defalarca duyurdum" ifadelerini kullandı.

"WHATSAPP GRUPLARI KURUP BELLİ HİSSELERİ TAVSİYE EDİYORLAR"

Mahfi Eğilmez, dolandırıcıların yöntemini de şöyle açıkladı: "Burada para toplayıp toplamadıklarını bilmiyorum, ancak Whatsapp ve Telegram grupları kurup, orada belli hisseleri tavsiye ediyorlar. İnsanlar benim tavsiyem olduğunu zannedip bu hisseleri satın alıyor, ardından dolandırıcılar hisseleri satarak para kazanıyorlar. Bu durum yalnızca benim değil, Özgür Demirtaş, Emre Alkin, Tuncay Turşucu ve Işık Ökte gibi tanınmış diğer kişiler için de geçerli."

"BRAD PITT'E BUNU YAPAN BİZE NE YAPMAZ?"

Siber suçlara bu durumu bildirdiğini de ifade eden Eğilmez, yurt dışında Brad Pitt ile yaşanan bir dolandırıcılık olayına atıfta bulunarak esprili bir değerlendirme yaptı: "İspanya'da iki kadın, Brad Pitt ile internette konuştuğunu sanarak 325 bin euro dolandırılmış. Şimdi diyorum ki, Brad Pitt'e bunu yapan bize neler yapmaz. Aman dikkat edin."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.