Mahfi Eğilmez'den sert açıklama: "Reform değil deform denir"

Hazine eski Müsteşarı ve iktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, OECD'nin Türkiye ekonomisiyle ilgili sunduğu önerilere tepki gösterdi. Eğilmez, bu önerilerin yapısal reformlardan ziyade yapısal deformasyon anlamına geldiğini ifade etti.

İktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü'nün (OECD) Türkiye ekonomisine yönelik önerilerini sosyal medya üzerinden eleştirdi. Eğilmez, OECD'nin önerilerini yapısal reform olarak değerlendirmediğini belirterek, bu önerilerin Yapısal Uyumlandırma adı altında sunulan ve emekçiyi sermaye karşısında daha da zayıflatan bir strateji olduğunu ifade etti. 

Yapısal reformların nasıl gerçekleştirileceğine dair açıklamalarda bulunan Eğilmez, bu reformların hukukun üstünlüğünü sağlamak, demokrasiyi ve ekonomik sistemi rüşvet ve yolsuzluktan arındırmak, liyakat esasına dayalı atamalar yapmak ve eğitimde bilimin egemenliğini sağlamak gibi köklü adımlarla mümkün olduğunu vurguladı.

"YAPISAL REFORM DEĞİL YAPISAL DEFORM"

Eğilmez, açıklamasının devamında, "Bozuk yapıyı değiştirecek olan ve dolayısıyla yapısal reform ifadesine layık olan adımlar bunlardır. Ücretleri baskılamak ve emeği daha da zayıflatmakla sonuçlanacak adımlara yapısal reform değil yapısal deform denir" ifadelerini kullandı.

OECD yapısal reformların mevcut makroekonomik çerçeveyi istikrara kavuşturabileceğini ve uzun vadeli büyüme potansiyelini artırabileceğini belirtmiş. "Sürekli iş sözleşmelerinin daha esnek hale getirilmesi, sosyal koruma sisteminin kıdem tazminatından daha geniş kapsamlı işsizlik…

— Mahfi Eğilmez (@mahfiegilmez) September 17, 2024

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.