Mahfi Eğilmez'den TÜİK'e ironik tebrik: 'Başarılarının devamını dileriz'

TÜİK, 2023 Gelir Dağılımı İstatistikleri verilerini güncelleyerek Gini katsayısını 0,420 olarak açıkladı. İktisatçı Mahfi Eğilmez ise bu gelişmeyi ironiyle değerlendirerek, TÜİK’i "başarısından" ötürü tebrik etti. Eğilmez, gelir adaletindeki iyileşmenin bu revizyonla sunulmasına dikkat çekti.

TÜİK, 2023 yılı Gelir Dağılımı İstatistikleri verilerini revize ederek Gini katsayısını 0,420 olarak güncelledi. İktisatçı Mahfi Eğilmez, bu değişikliği ironik bir dille ele alarak, gelir adaletindeki iyileşmenin TÜİK'in revizyonlarıyla sunulmasına dikkat çekti ve tebrik mesajı paylaştı.

TÜİK, 2023 yılına ait Gelir Dağılımı İstatistikleri verilerini revize ederek, Gini katsayısını 0,420 olarak güncelledi. Ekonomist Mahfi Eğilmez, bu durumu ironik bir dille ele alarak TÜİK’e tebriklerini iletti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayımladığı revize edilmiş 2023 Gelir Dağılımı İstatistikleri verileri, kamuoyunda tartışmalara yol açtı. Gini katsayısındaki iyileşme, gelir adaletine dair olumlu bir işaret olarak sunulurken, iktisatçı Mahfi Eğilmez bu duruma ironik bir yaklaşım sergiledi.

Eğilmez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"TÜİK, 2022 yılı gelir dağılımı verilerini revize ederek, Gini katsayısını 0,433'ten 0,420'ye çekti. Böylece, gelir adaletimizin o kadar da kötü olmadığını bize gösterdi. Bu başarılı çalışmaları nedeniyle TÜİK’i kutlar, başarılarının devamını dilerim!"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.