Mahkeme, Dilan ve Engin Polat'ın tutukluluklarının devamına karar verirken kaçma şüphesini belirtti

Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı azmettirdikleri iddia edilen Dilan ve Engin Polat çifti ile Sezgin Polat'ın da aralarında olduğu 8 sanığın tutukluluklarına devam kararı verildi. Mahkeme, sanıkların kaçma şüphesi bulunduğuna dikkat çekti.

Banu Parlak'ın iş yerini kurşunlattığı gerekçesiyle yürütülen soruşturmada Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame düzenlendi.

İddianamede, Barış Boyun, Beratcan ve Batin Can Gökdemir'in "Silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit", "Mala zarar verme" ve "Ruhsatsız silah taşıma" suçlarından ayrı ayrı toplamda 8 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Dilan, Engin ve Sezgin Polat için ise "birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit suçunu azmettirme", "Mala zarar vermeye azmettirme" suçlarından toplamda ayrı ayrı 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti. Diğer 5 sanığın da çeşitli suçlardan değişen oranlarda cezalandırılmaları istenmişti.

TUTUKLULUKLARININ DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Dilan ve Engin Polat'ın avukatı, müvekkillerinin tutukluluk durumuna itiraz etti. Mahkeme, bu itirazı değerlendirerek, Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Batuhan İnci, İsmail Emre Arifoğlu, Nizamettin Bilgili, Onur Abiç ve Yunus Emre Yıldız'ın tutukluluklarının devamına karar verdi.

KAÇMA KUŞKUSU

Mahkeme kararında, sanıkların üstlerine atılı suçun yasada öngörülen toplam ceza süresi, tutuklu kaldığı sürenin bu süreye oranı, dosyadaki kanıt durumu ve kaçma kuşkusu gibi unsurların dikkate alındığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete'de duyuruldu
Kiracıların yüzde 86'sı resmi zam oranının üzerinde ödeme yapıyor
Kurbanlıklarda düşüş: Fiyatlar belli oldu
Alper Gezeravcı'dan açıklama: "Ay'a erişmeyi planlıyoruz"
2024 Adli tatil ne zaman başlıyor?