Mahkeme kararı: Öğrencilerin bursunu kesemezsiniz!

Boğaziçi protestolarına katılan, gerek Boğaziçi gerek başka üniversitelerde okuyan öğrencilerin KYK bursları ve kredileri kesilmişti. Ancak 2008 yılında bir mahkeme kararıyla bu yönetmeliğin kaldırıldığı ortaya çıktı.

Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasını protesto eden bazı Boğaziçi Üniversitesi ve Boğaziçi protestolarına destek veren başka üniversitelerdeki öğrencilerinden bazılarının aldıkları burs ve kredilerini kesilmişti. Bursların kesilmesinin gerekçesi olarak belirtilen hükmün, 2008 yılında yönetmelikten çıkarıldığı ortaya çıktı.

BBC Türkçe'den Engin Karaman'ın haberine göre, mahkeme, bir öğrencinin açtığı dava sonucu, bursun kesilmesi hakkında 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nden öğrencilere gönderilen kararda, "anarşi ve terör olaylarına karışan, öğrenim özgürlüğünü ihlal edici davranışlarda bulunan (direniş, boykot, işgal, yazı yazma, resim yapma, slogan atma vs.) öğrencilere burs ve kredi verilmeyeceği" hükmüne yer veriliyor.

Ancak söz konusu madde, 2004'teki yönetmelikte yer almasına rağmen, 2008'de yönetmelikten çıkarıldı. Yürürlükte olan yönetmelikte, öğrencilere iletilen tebligatta yazıldığı gibi bir hüküm yer almıyor.

Bursu kesilen bir Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin açtığı dava sonucu, Ankara 6. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Diğer öğrencilerin de aynı yolu izleyerek burs ve kredi haklarını talep etmeleri bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

LGS'ye bir ay kaldı: "Mutlaka MEB'in kitaplarından konu tekrarı yapılmalı"
ALES neticeleri ne zaman açıklanacak? Gözler 2024 ÖSYM ALES/1 sonuç sorgulama ekranında
AUZEF sınav neticeleri: AUZEF vize sınav neticeleri ne zaman açıklanacak?
MEB AÖL takvimi: Açık Lise 3. dönem sınavları ne zaman?
TUS tercihleri ne zaman başlayacak? 2024 TUS/1 tercih kontenjanlarında son durum