Makro Ekonomik Veriler Altın Fiyatlarında Tarihi Artışa Yol Açtı

Geçtiğimiz hafta altın fiyatları rekor seviyelere ulaşırken, haftanın son işlem gününde sakin bir seyir izliyor. 19 Eylül’de başlatılan tepki alımları ile ons altın, yeni rekorlar kırdı.

Önceki gün 2665 ile 2686 dolar arasında işlem gören ons altın, günü 2671 dolardan kapattı. Haftanın başında 2686 dolara çıkarak tekrar rekor kıran ons altın, bugün saat 08:53’te 2663 dolara geriledi.

GRAM ALTINDA SON DURUM

Yeniçağ’dan Büşra Kapan'ın aktardığı bilgilere göre, dolar kurundaki sakin seyir ve ons altındaki yatay hareket, gram altının da duraklamasına neden oldu. Geçtiğimiz günü 2913 ile 2949 TL bandında kapatan gram altın, günü 2931 TL’den tamamlarken, yeni işlem gününe 2926 TL’den başladı.

KAPALIÇARŞI’DA ALTIN FİYATLARI

Kapalıçarşı'daki altın fiyatları ile resmi fiyatlar arasındaki fark giderek artıyor. Kapalıçarşı’da gram altın fiyatı 3083 TL’ye yükseldi. Altındaki yükseliş devam ederken, yatırımcıların yüzü gülüyor. Ancak altın almak isteyen yurttaşlar, fiyatların düşmesini bekliyor.

MAKRO EKONOMİK GELİŞMELERİN ETKİSİ

Küresel piyasalardaki gelişmeler ve makroekonomik veriler altın fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Son dönemde yaşanan jeopolitik olaylar, altın fiyatlarında tarihi bir yükselişe yol açtı. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikası adımları, piyasalarda önemli bir etki yaratıyor. Fed’in son toplantısında aldığı gevşeme kararı, altın fiyatlarının yükselmesine destek oldu.

ABD’deki ekonomik veriler de takip ediliyor. ABD ekonomisi %3,0 büyüme kaydederken, işsizlik haklarından yararlanma başvuruları 218 bin olarak gerçekleşti. Bugün TSİ 15.30’da açıklanacak kişisel tüketim harcamaları verileri, enflasyon hakkında ipuçları sunabilir. Enflasyonun düşüşü veya yükselişi, Fed’in faiz kararlarını doğrudan etkileyen faktörler arasında yer alıyor.

  • Ons Altın: 2663 dolar seviyesinde.
  • Gram Altın: 2926 TL’den işlem görmekte.
  • Kapalıçarşı: Gram altın 3083 TL.
  • Küresel Etkiler: Jeopolitik gelişmeler ve ABD ekonomisi altın fiyatlarını etkiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.