Malatya Depremi Sonrası Uyarı: 7 Büyüklüğünde Bir Sarsıntı Bekleniyor!

Malatya'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Samet Arslan, bölgeye yönelik kritik uyarılarda bulundu..

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Samet Arslan, Malatya merkezli 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Haber Global'e yaptığı açıklamada, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu vurguladı. Arslan, "Maalesef Türkiye bir deprem ülkesi. Daha iki yıl bile geçmedi 6 Şubat depremleri üzerinden. Şu anda art arda depremler hissediyoruz. Bazen 4-4.5 büyüklüğündeki depremler bile medyada yer alıyor. Aslında bunların haber olması bile gerekmiyor" dedi.

Büyük depremlerin kırsal bölgelerde hasarlara yol açabileceğine dikkat çeken Arslan, "Eğer 6 büyüklüğünde bir deprem olursa, kent merkezlerinde olmasa bile kırsal kesimde, basit yapılarda hasar görebiliriz. İnşallah bu yönde bir hasar haberi almayız" ifadelerini kullandı.

Türkiye’de iki büyük fay hattı bulunduğunu belirten Arslan, bunlardan birinin Kuzey Anadolu Fay Hattı olduğunu, Çanakkale'den başlayarak Erzincan, Bingöl, Muş ve İran'a uzandığını aktardı. Diğerinin ise Ölüdeniz'den başlayıp Kahramanmaraş üzerinden Malatya'ya geçtiğini ifade etti. Arslan, Kahramanmaraş depremlerinin ardından gerilim birikmesi yaşandığını, ancak bunun ne zaman boşalacağına dair kesin bir tahminde bulunmanın zor olduğunu belirtti. "Elazığ-Malatya-Bingöl hattında iki kırılmamış bölge var. Bunlar Yedisu Fay Hattı ve Palu. Bu iki fay, er ya da geç kırılacaktır. 6.5-7 büyüklüğünde depremler beklemek çok da tahmin dışı olmaz" şeklinde konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.