Malatya'da badem ağacını incelemeye giden adam Türkiye'ye kötü haberi verdi: Durum çok kötü!

Türkiye son yılların en kurak kış mevsimini yaşarken bu durum meyve ağaçlarını da etkiledi. Birçok ilde olduğu gibi Malatya’da da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklardan dolayı meyve ağaçlarının çiçek açması ise dikkat çekti…

Türkiye, son yılların en kurak kış mevsimini geçirirken, bu durum meyve ağaçlarını da olumsuz etkiliyor. Malatya başta olmak üzere birçok ilde, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava nedeniyle meyve ağaçlarının erken çiçek açması dikkat çekiyor.

Sıcaklıkların üreticileri olumsuz etkilediği Malatya'da, badem ağaçlarının Şubat ayının ortasında çiçek açması şaşkınlık yarattı. Özellikle Kale ilçesinde badem ağaçlarının çiçek açtığını gören çiftçiler, bu durumun kayısı gibi önemli bir gelir kaynağı olan diğer meyveleri de etkileyeceğinden endişe ediyor.

Bir yurttaş, durumu gözler önüne sermek amacıyla badem ağaçlarını incelemek için gittiği Kale ilçesinde çektiği fotoğrafları paylaştı. Bu durum, meyve ağaçlarının erken çiçek açmasının ne kadar önemli bir sorun olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

REKOLTE KAYBI YAŞANIRSA FİYATLARIN YÜKSELMESİ KAÇINILMAZ OLACAK

Öte yandan bahar mevsiminde görülecek yağmurlar şimdiden çiçek açan badem ağaçlarının çiçeklerinin ve kendisinin zarar görmesine yol açabilir. Bu durum ise rekoltede kayıplara ve dolayısıyla da fiyatların normalden çok daha yüksek olmasına neden olabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"
Ankara'da trafiğe çıkacak olanlar için uyarı: Belirli yollar kapanacak
Selin Şekerci'den Kötü Haber Geldi!
Ex'ten Yine Olmadı! Jennifer Lopez ve Ben Affleck Boşanıyor!
Sosyal medyanın yeni fenomeni güvenlik çıktı! Hırsıza cilve yapan güvenlik viral oldu!