Malezya "pandemiden endemiye geçiş" sürecini başlatacak

Malezya 1 Nisan itibarıyla Kovid-19'la mücadelede "pandemiden endemiye geçiş" dönemine girerek kapılarını yabancı ziyaretçilere açacağını açıkladı.

Malezya Başbakanı Ismail Sabri Yaakob, ülkesinin 1 Nisan itibarıyla Kovid-19'la mücadelede "pandemiden endemiye geçiş" dönemine girerek kapılarını yabancı ziyaretçilere açacağını açıkladı.

Başbakan Yaakob, parlamento binasındaki basın toplantısında yaptığı açıklamada, birçok faktör, risk analizleri, Sağlık Bakanlığının tavsiyesi ve ilgili bakanlıklardan alınan görüşlerin ardından 1 Nisan itibarıyla ülkesinin "endemiye geçiş" sürecini başlatarak normalleşmeye geçeceğini söyledi.

Buna göre, yabancı ziyaretçiler "MyTravelPass" sisteminde onay almak zorunda kalmadan ülkeye giriş-çıkış yapabilecek.

Öte yandan çift doz aşılı yabancı ziyaretçilerin karantinada kalma zorunluluğu kaldırılırken, ziyaretçilerin ülkeye girmeden PCR testi yaptırmaları yeterli olacak.

- Maske takma zorunluluğu devam edecek

Başbakan Yaakob, endemiye geçiş dönemini iki yıl boyunca Kovid-19'la mücadele eden herkesin neredeyse normal yaşama dönmesini sağlayan bir çıkış stratejisi olarak nitelendirdi.

Yaakob, söz konusu endemiye geçiş aşamasının tam anlamıyla endemi seviyesine dönebilmek için geçici olarak uygulanacağını aktardı.

Endemiye geçiş döneminde halka açık alanlarda maske takma zorunluluğu devam ederken, işletmeler için çalışma saati kısıtlaması da kaldırılacak.

Malezya, Kovid-19'un ülkede yayılmasını engellemek için 18 Mart 2020'den bu yana uluslararası sınırlarını yabancı ziyaretçilere kapatmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Kum temizleyen kediler arasındaki 3 farkı yalnız yüksek IQ’lular 9 saniyede buluyor!
8 Mayıs Çarşamba günü Boğa burcunda yeni ay: Fırsatlarla, şanslarla ve yeni başlangıçlarla geliyor
Cilt tipine uygun güneş kremi nasıl seçilir?
Dizi sevenlere kötü haber: Ekonomik kriz onları da vurdu!
Hastalıklar yüze nasıl yansır?