Maliye boşanan kadınları takibe aldı! Haksız yere sosyal yardım alanlar denetlenecek!

Maliye Bakanlığı, çalışmadığı halde kendisini sigortalı gösteren kişilerin ardından, sosyal yardım alabilmek amacıyla boşanmış gibi görünen kadınları inceleme altına aldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı, boşanıp aynı evde yaşamaya devam eden ve sosyal yardım alan kadınlar üzerinde inceleme başlattı. Ayrıca, çalışabilecek durumda olup sosyal yardım alanlar ve kayıt dışı çalışanlar da Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından mercek altına alınıyor. Usulsüz şekilde eşinden boşandığı halde birlikte yaşamayı sürdüren ve yetim aylığı alan kadınların yardımları kesilecek. Bakanlık, sosyal yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yoğun bir denetim süreci başlattı ve milyonlarca hesap inceleniyor. 

Çalışma gücü olduğu halde iş aramayarak yardım almaya devam edenler ve kayıt dışı çalışarak gelirini artıranlar da araştırılıyor. Bu kişiler için İŞKUR devreye sokulacak, eğitim ve meslek edindirme kursları ile istihdama katılmaları sağlanacak.

Sosyal yardım başvuruları ise her geçen yıl artıyor. 2017'de 3.2 milyon olan sosyal yardım alan aile sayısı, 2023'te 4.99 milyona yükseldi. Bu durum, sosyal yardımların kontrolünü daha sıkı hale getirmek için yetkilileri harekete geçirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.