Maltepe'de oy sayımı devam ediyor: İşte son durum

Maltepe'de tüm sandıklarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının sayılması, meydana gelen gerginlik sebebiyle durdurulumuş, bu sabaha ertelenmişti. Toplam 1089 sandık bulunuyor. Bunların 530'u...

Maltepe'de tüm sandıklarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının sayılması, meydana gelen gerginlik sebebiyle durdurulumuş, bu sabaha ertelenmişti. Toplam 1089 sandık bulunuyor. Bunların 530'u sayıldı. Daha 599 sandığın sayılması bekleniyor.

Sabaha kadar devam etmesi beklenen sayım partiler arasındaki tartışma nedeniyle sayım durmuştu. Saat 08.00'da başlayacağı belirtilensayın 1 saat gecikmeyle başladı. Hakim karıyla sadece ismleri okunanlar içeri alındı.

1089 sandık bulunuyor. Bunların 530'u sayıldı. Daha 599 sandık sayılacak. Sayım işlemine iki kurulla başlanmıştı. CHP'lilerin talebi üzerine bu sayı 12'ye çıkarılmıştı.

GERGİNLİK ÇIKMIŞTI

Maltepe İlçe Seçim Kurulu’ndaki Sandık Sayım Kurulu sayısını ve sayımı hızlandırmak istemesine tepki gösteren MHP’li ve AKP’liler, sayım alanına topluca girerek çalışmaları durdurmuştu. Yaşanan gerginliğin ardından YSK İlçe Seçim Kurulu sayıma ara vermişti.

FARK 13 BİN 935

Maltepe’deki 1089 sandıktan yaklaşık 600’ü sayıldı. Son duruma göre CHP adayı Ekrem İmamoğlu, rakibi Binali Yıldırım’ın 13 bin 935 oy önünde bulunuyor.

CHP'li Bülent Tezan sayımla ilgil olarak şu bilgiyi verdi: Şu an sayım yapan 12 ekip var. Sayının 36'ya çıkarılmasını istemiştik. Mevcut bu durumda sayımın tüm hafta sonu devam edeceğini düşünüyoruz. Dün yaşananlardan sonra gazetecilerden sadece TRT ekibi içeri alındı. Halkın vergileriyle ayakta kalan bir kurum ancak havuz medyasının parçası gibi hareket ediyor. Biliyoruz gerçeği örtmeye kimsenin gücü yetmez.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel'den Erdoğan'a anlamlı hediye: Cumhuriyet Ateşi
Özgür Özel, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek
İYİ Parti Trabzon’da istifalar devam ediyor
Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile bir görüşme gerçekleştirdi
Meclis Başkanı Kurtulmuş bugün DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret edecek