Manchester Havalimanı'nda Polis Şiddeti: Gözaltındaki Kişinin Beyninde Kist Tespit Edildi

Manchester Havalimanı'nda bir kişi, polis tarafından gözaltı sırasında kafasına ve yüzüne defalarca tekme atıldı. Tomografide beyninde kist tespit edilen kişinin durumu kritik. Olayla ilgili polis memuru açığa alındı ve inceleme başlatıldı.

Manchester Havalimanı'nda yaşanan olayda, bir kişinin polis tarafından gözaltı sırasında kafasına ve yüzüne defalarca tekme atıldığı görüntüler sosyal medyada yayımlandı. Yapılan tomografide kişinin beyninde kist tespit edildiği ve sağlık durumunun kritik olduğu açıklandı. Olayın ardından polis memuru açığa alındı ve Manchester Polisi tarafından inceleme başlatıldı.

Manchester Havalimanı'nda bir kişinin gözaltı sırasında polis tarafından kafasına ve yüzüne defalarca tekme atıldığı bir olay yaşandı. Yapılan tomografide, gözaltına alınan kişinin beyninde kist olduğu belirlendi. Avukat Ahmet Yakup, bu kişinin durumunun bir gecede kötüleştiğini ve yaşam mücadelesi verdiğini açıkladı. 

Gözaltı işlemi sırasında, polisin elektroşok tabancalarını da kullandığı ve kişiye tekme atmanın yanı sıra ensesine dirseğiyle vurduğu görüldü. Manchester Polisi, olaya ilişkin ilk açıklamada, polis memurlarının saldırıya uğradığını ve bunun üzerine dört kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Polis, Mesleki Standartlar Müdürlüğü'nün olayı incelemekte olduğunu da belirtti.

Olayın ardından sosyal medyada yayımlanan görüntülerde, polisin kişinin kafasını ve yüzünü defalarca tekmelediği görülüyor. Gazeteci Alex Tiffin, olayın yaşandığı sırada polis tarafından itilen kişinin annesi olduğunu ve bu durumun arbede yarattığını öne sürdü. İngiltere'deki birçok sivil toplum kuruluşu ve tanınmış kişi, polis şiddeti ve gözaltındaki kişilerin Müslüman olması nedeniyle olaya tepki gösterdi.

Manchester Polisi, olaya karışan polis memurunun açığa alındığını ve halkın hissettiği endişe ve kaygıyı anladıklarını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.