Manchester United'da Erik ten Hag dönemi bitti

Manchester United, kötü gidişata son veremeyen Teknik Direktör Erik ten Hag ile yollarını ayırdı. Kulüp, takımın başına geçici olarak Ruud van Nistelrooy'un getirildiğini duyurdu.

Manchester United'daki lig ve Avrupa performansının kötü seyri, Teknik Direktör Erik ten Hag'ın görevine son verilmesiyle sonuçlandı. Kulüpten yapılan resmi açıklamaya göre, Hollandalı teknik adamın sözleşmesi fesh edildi. 

Premier Lig'de 14 maçta sadece 4 galibiyet elde eden Manchester United, ligde 14. sırada yer alıyor. Ayrıca, Avrupa Ligi'nde henüz galibiyet almayı başaramayan Kırmızı Şeytanlar, 3 beraberlik ile 3 puan toplayarak 21. sırada bulunuyor. 

Ten Hag, görev süresinin ardından Old Trafford'dan ayrılırken, son maçına Pazar günü West Ham United karşısında çıkmıştı ve takım 2-1'lik bir yenilgiyle sahadan ayrıldı. Manchester United'dan yapılan açıklamada, ten Hag'ın görevden alınma sebebine vurgu yapıldı.

Manchester United'tan yapılan açıklama şu şekilde:

"Erik ten Hag, Manchester United erkek birinci takım menajerliği görevinden gitti.

2022 Nisan ayında göreve gelen Erik, 2023'te Carabao Kupası'nı ve 2024'te FA Kupası'nı kazanarak kulübü iki yerel kupaya taşıdı.

Erik'e bizimle geçirdiği süre süresince yaptığı her şey için minnettarız ve kendisine gelecek için iyi dileklerimizi sunuyoruz.

Ruud van Nistelrooy, kalıcı bir baş alıştırmacı işe alınırken mevcut koçluk ekibi tarafınca desteklenen geçici baş alıştırmacı olarak takımın başına geçecek."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.