Manisa ve Kütahya'da Hafif Kentsel Arama Kurtarma Eğitimleri Başladı

Manisa ve Kütahya'da "Hafif Kentsel Arama Kurtarma Eğitimleri" başladı. TKİ ve AFAD işbirliğiyle verilen eğitimlerde, madenciler arama kurtarma becerilerini teorik ve pratik olarak geliştirecek. Bu yıl 700 madencinin katılması hedefleniyor.

Manisa'nın Soma ve Kütahya'nın Tavşanlı ilçelerindeki işletme müdürlüklerinde "Hafif Kentsel Arama Kurtarma Eğitimleri" başladı. TKİ ve AFAD işbirliğiyle yürütülen bu eğitimlerde madenciler, teorik ve pratik derslerle arama kurtarma becerilerini geliştirecek. Bu yıl 700 madencinin eğitime katılması planlanıyor.

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, Genel Müdürlüğe bağlı Manisa'nın Soma ve Kütahya'nın Tavşanlı ilçelerindeki işletme müdürlüklerinde "Hafif Kentsel Arama Kurtarma Eğitimleri" başlamıştır. Eğitimler, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından düzenlenen "Hafif Kentsel Arama Kurtarma Eğitici Eğitimi"ni almış TKİ Kurumu eğitimcileri ve AFAD gözlemcileri tarafından verilmektedir.

Eğitimler, madencilerin arama kurtarma ekiplerinin etkin müdahalede bulunabilmesi amacıyla teorik ve pratik dersleri içermektedir. Şu ana kadar 80 madenci eğitimlerini tamamlamış olup, bu yıl 700 madencinin katılması hedeflenmektedir. Eğitimler, özel olarak hazırlanan parkurlarda sürdürülmekte ve yeni parkurların tamamlanmasıyla daha geniş alanlarda eğitimlerin devam etmesi planlanmaktadır.

Açıklamada, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 9.782 madencinin arama kurtarma çalışmalarına katılarak birçok depremzedenin hayatını kurtardığı hatırlatılmıştır. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve İçişleri Bakanlığı tarafından ortaklaşa alınan kararla toplam 100 bin arama kurtarma çalışanı yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.