Manisa’da Okul Müdürüne Silahlı Saldırı: Saldırganın Silahı Tutukluk Yaptı

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bir okul müdürüne yönelik silahlı saldırı girişiminde bulunuldu. Saldırganın silahı tutukluk yaptı, müdür yara almadan kurtuldu. Olay güvenlik kamerasına yansıdı.

Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı Güzelyurt Mahallesi'ndeki Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu'nda geçtiğimiz Çarşamba günü yaşanan olay, eğitim camiasını sarsan bir silahlı saldırı girişimi ile gündeme geldi. Çocuğunun sınıf tekrarı yapmasına tepki gösteren S.T. isimli bir öğrenci velisi, okul müdürü Mustafa Örnek’i telefonla tehdit ettikten sonra okulun önüne gelerek müdürü bahçeye çağırdı.

Müdür Örnek'in çağrıya uyarak dışarı çıkmasının ardından S.T., aracından aldığı tabancayı okul müdürüne doğrulttu. Hedef gözeterek tetiği çeken saldırganın silahı, şans eseri tutukluk yaptı ve sadece bir el ateş edebildi. Ateş eden merminin müdüre isabet etmemesi ve diğer denemelerde tabancanın tutukluk yapması, olayın daha da kötüleşmesini önledi. Saldırgan daha sonra aracına binerek olay yerinden kaçtı. Emniyet ekipleri, şüphelinin yakalanması için geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, şüphelinin aracıyla okulun önüne geldiği ve silahla okul müdürüne ateş etmeye çalıştığı anlar net bir şekilde görülüyor.

Eğitim Bir-Sen Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Halil Kallat, yapılan saldırıyı kınayarak "Bu tür saldırıların önüne geçilmesi için ilgili tüm yetkili mercilerin daha ciddi önlemler ve yaptırımlar almasını talep ediyoruz. Müdürümüze geçmiş olsun diyor, konunun yakın takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz" şeklinde bir açıklama yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.