Mansur Yavaş: "Cumhurbaşkanlığı tartışmasından rahatsızım"

Mansur Yavaş, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı tartışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Halkın sorunlarına odaklanılması gerektiğini vurgulayan Yavaş, "fitne çıkaracak" söylemlerden rahatsız olduğunu belirtti.

Mansur Yavaş, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı tartışmalarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile karşılaştırılmasının ardından, bu konuların zamanında ele alınması gerektiğini vurguladı. Gazeteciler ve danışmanlar tarafından yapılan "fitne çıkaracak" açıklamalardan rahatsız olduğunu ifade eden Yavaş, gündemin halkın yaşadığı sorunlar olması gerektiğini belirtti.

Yavaş, "Biz önce kendi belediyemize ve projelerimize odaklanmalıyız. Tartışmalar, halkın mağduriyetlerini gölgeliyor. Televizyonda konuşulması gereken konular bunlar olmalı," dedi. Ayrıca, "İstifa gibi bir düşüncem yok, bu düşünceyi reddediyorum. Bize halk görev verdi, bunu en iyi şekilde yerine getirmekle yükümlüyüz," ifadelerini kullandı.

Erken seçim konusuna da değinen Yavaş, halkın sesini yükseltmeye başladığını belirterek, muhalefetin bu zorlamasını haklı bulduğunu dile getirdi. İktidarın karşılaştığı sorunları göz ardı etmenin, muhalefet açısından zararlı olacağını vurguladı.

Son olarak, Yüksel Arslan'ın İmamoğlu'na yönelik eleştirilerine de tepki gösteren Yavaş, böyle bir üslubu onaylamadığını ve hiçbir belediye başkanına böyle davranılmaması gerektiğini söyledi. Yavaş, geçmişte kendisinin de benzer eleştirilerden kaçındığını vurguladı ve birlikteliğin önemine dikkat çekti. 

Bu gelişmeler, CHP içindeki dinamiklerin ve tartışmaların, halkın gündeminden ne denli uzaklaştığını ortaya koyuyor. Yavaş’ın bu konudaki duruşu, muhalefetin genel stratejisi üzerinde de etkili olabilir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.