Mansur Yavaş, yenilenen Ankara İtfaiyesi'ni tanıttı: "Çöp projelere değil asli ihtiyaçlara..."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara İtfaiyesi'ni yenileyerek, halkın can güvenliği konusunda önemli adımlar attı. Yavaş, X hesabından paylaştığı videoda, modernize edilmiş ekip ve araçlarla donatılmış yeni Ankara İtfaiyesi'ni tanıttı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, uzun süredir ihmal edilen Ankara İtfaiyesi'ni yenileyerek, halkın can güvenliğini doğrudan ilgilendiren önemli bir adım attı.Yavaş X hesabından “Halkın can güvenliğini doğrudan ilgilendirdiği halde senelerce dikkatsizlik edilen Ankara İtfaiyesini yeniledik. Liyakatle işbaşı yapan personel, yeni araçlar ve işte yeni Ankara İtfaiyesi. Çöp projelere değil asli ihtiyaçlara yatırım yapmaya devam edeceğiz” notuyla bir video paylaştı.

LİYAKAT VE YENİLİK: YENİDEN İŞBAŞI YAPAN PERSONEL

Yavaş, X hesabından paylaştığı videoda, Ankara İtfaiyesi'nin merkez kampüsünde gerçekleştirdiği yeniliklere vurgu yaptı. Yenilenen Ankara İtfaiyesi, 704 itfaiye çalışanının 400'ünün emeklilik hakkı kazandığı bir döneme denk geldi. İtfaiye bölümü mezunlarından oluşan 445 liyakatli personel, dinamik ve tecrübeli bir ekip oluşturdu.

ALTYAPI VE EKİPMAN GÜÇLENDİRİLDİ: MODERN İTFAİYE HİZMETİ

Ankara'nın tek köpük kulesi olan 93 model aracın yaklaşık 30 yıl süresince alternatifinin olmadığını belirten Yavaş, şimdi ise modernize edilmiş bir köpük kulesi ile hizmet verdiklerini ifade etti. Ayrıca ASO iş birliği ile 2 adet köpük kulesinin daha Ankara İtfaiyesi'ne tahsis edildiğini açıkladı.

İSTASYONLAR VE ARAÇLAR: HALKIN GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR

Yetersiz istasyonlar sorununa çözüm getiren Yavaş, Nallıhan, Akyurt, Haymana, Bağlum ve Etimesgut istasyonlarını tamamladıklarını, Incek ve Çakırlar istasyonlarının ise bu yıl hizmete açılacağını belirtti. Yeni dönemde 146 yeni itfaiye aracının envantere dahil edildiğini ve halkın can güvenliği adına önemli bir adım atıldığını ifade etti.

GELİŞMİŞ TEKNOLOJİ VE EĞİTİM: ANKARA İTFAİYESİ HAZIR DURUMDA

Ankara İtfaiyesi'nde 24 adet 'rotfire' adlı ilk müdahale aracı ile yangınlara daha hızlı müdahale edildiğini belirten Yavaş, 546 adet yangına ilk müdahale tankerinin alındığını ve kırsal mahallelere dağıtıldığını söyledi. Arama kurtarma köpekleri olan Çakıl ve Rüzgar'ın da ekibin kahramanları olduğunu dile getirerek, Ankara İtfaiyesi'nin 277 yeni aracı, 7 yeni istasyonu ve 1163 çalışanı ile gece gündüz demeden göreve hazır olduğunu vurguladı.

"ÇÖP PROJELERE DEĞİL, ASLİ İHTİYAÇLARA YATIRIM DEVAM EDECEĞİZ"

Başkan Yavaş, son olarak "Çöp projelere değil asli ihtiyaçlara yatırım yapmaya devam edeceğiz." notunu düşerek, halkın güvenliği için yapılan bu yenilikleri önemsediklerini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Alina Boz'un Gece Kulübünde Tartışma Yaratan Videosu: Galatasaray'a Küfür İddiasıyla Gündemde
Alina Boz Galatasaray Taraftarını Kızdırdı! Galatasaray taraftarının iddiası çok sert!
Meteorolojiden Türkiye'ye Parçalı Bulutlu Hava ve Sağanak Yağış Uyarısı!
Hülya Avşar'dan Mert Demir İtirafı Geldi!
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Önderliğinde Küresel Ticaret Zirvesi: Bogota'da İş Dünyası Buluşması