Mansur Yavaş'tan 'Cumhurbaşkanı yardımcılığı' iddialarına yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gazeteci Şaban Sevinç'in "İmamoğlu Cumhurbaşkanı, Yavaş yardımcısı olacak" iddiasına yanıt verdi. Yavaş, "Böyle bir şeyden bilgimiz yok. Sevinç, partiyi karıştırmak için elinden geleni yapıyor" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gazeteci Şaban Sevinç'in "İmamoğlu Cumhurbaşkanı, Yavaş yardımcısı olacak" iddiasına sert bir tepki gösterdi. Yavaş, bu iddiaların asılsız olduğunu ve böyle bir durumdan haberdar olmadıklarını vurguladı. "Sevinç, partiyi karıştırmak için elinden geleni yapıyor" diyerek, bu tür söylemlerin partinin iç dinamiklerine zarar verdiğini ifade etti.

Halk TV'den İsmail Saymaz'a açıklamalarda bulunan Yavaş, Sevinç'in öne sürdüğü iddialara ilişkin, "Böyle bir şeyden bilgimiz yok. Herhalde bilgimiz olması gerekir, değil mi? Partinin kuralları ve genel başkanın açıklamaları belli. Bu beş kişi kim? Açıklamaları lazım" dedi. Yavaş, CHP'nin uzun bir geçmişe sahip olduğunu ve karar alma süreçlerinin belirli kurallara tabi olduğunu hatırlattı. "Görünüşe göre Şaban, kendi kendine bir görev üstlenmiş ve partiyi karıştırmak için çaba sarf ediyor. Başka bir şey söylemek istemiyorum" şeklinde konuştu.

Yavaş, ayrıca yaklaşan Tüzük Kurultayı'na katılacağını belirtti. "İzleyeceğim. Partinin aldığı kararlara uyacağız" diyen Yavaş, kurultayda herhangi bir teklif sunmayacağını, bu tür görevlerin parti kurullarına ait olduğunu ifade etti. "Belediye başkanı olarak böyle bir görevimiz yok" diyerek, kendi rolüne vurgu yaptı.

Kılıçdaroğlu-İmamoğlu görüşmesine de değinen Yavaş, "Herkesin birbiriyle görüşmesi lazım. Basın üstünden iletişim kurmak, partimize zarar vermekten başka bir yere gitmez. Diyaloğun sürmesi lazım" diyerek, partinin içindeki iletişimin önemine dikkat çekti. Bu açıklamalar, Yavaş'ın hem kendi pozisyonunu hem de partinin birlikteliğini koruma çabası olarak değerlendirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.